Hopp til innhold

Fus..! til å gjøre noe lurt

fus bedrift forside topp II

La reisen til og fra jobb bli en del av det grønne skiftet

Fus bedrift er et klimatiltak, utformet som et fordelsprogram for bedrifter som ønsker å gi sine ansatte fordeler som motiverer og gjør det enklere å velge og gå, sykle eller ta bussen i reiser til og fra jobb.

Her finner du reisevaneundersøkelsen for din bedrift

 

Sier du fus! er du modig og går foran

Skal Grenland oppnår nullvekstmålet for persontransport må vi rett og slett kjøre mindre bil. Økningen av privat transport må gjøres uten bil, men heller med buss, sykkel og at vi går dit vi skal. Hva er vel da mer naturlig enn å gi egne ansatte fordeler som motiverer til å endre reisevaner? Les mer om nullvekstmålet her 

I dag finnes det ingen krav til offentlig- eller private virksomheter at ansatte skal kjøre mindre bil til jobb – til tross for at bilreiser til og fra jobb er en av våre største kilder til det farlige svevestøvet og utslipp av klimagasser lokalt i Grenland. Å være fus! handler om å være først – og er du først er du modig. Vi håper din bedrift ønsker å være nettopp det og bli en Fus bedrift.  Klikk her og at kontakt i dag!

 

Fus bedrift bygger omdømme

Godene de ansatte får ta del i fører samtidig til at virksomheten bidrar i å redusere lokale klimautslipp i Grenland. En vinn-vinn som bedriften kan være stolt av å bidra til.

 

Ikke alt handler om trening

Ikke alle trenger å ta turen til jobb som en treningsøkt. Derfor handler Fus bedrift om å legge til rette og vise muligheter for en god start og avslutning på dagen med bevegelse – ikke trening.

Å kjøpe en el-sykkel er dyrt, men leasing kan være et realistisk alternativ for mange. En rolig spasertur til bussholdeplassen i frisk luft er også en fin start og avslutning på dagen dersom holdeplassen ikke er så langt unna.

 

par på vei til jobb over Herkulesbrua

Om Fus Bedrift

 • Dette er Fus bedrift

  Fus bedrift er et fordelsprogram for offentlig og private virksomheter. De ansatte får tilgang til tjenester som gjør det enklere og mer attraktivt å velge og gå, sykle eller ta bussen i reiser til og fra jobb.

  Fordelsprogrammet er et Bypakke Grenland prosjekt, rettet mot bedrifter i Grenland. Målet er å redusere personbiltrafikken i byområdene våre, for å nå nullutslippsmålet av lokale klimautslipp.

 • Fordeler

  Fordelene er enkle å ta i bruk og bidrar til at det skal være lettere å ta grønne reisevalg. Dette er de viktigste fordelene;

  - Lease en el-sykkel privat der leien trekkes over lønnen.

  - Mobilt sykkelverksted på arbeidsplassen.

  - Prøv bussen gratis med Fus rekrutteringsbillett. 

  - Se busstider fra jobbens nærmeste holdeplass i egne kanaler.

  - Fus lønsj med informasjon og ulike temaer.

  - Motiverende konkurranser og spennende premier.

 • Forpliktelsene

  Fordelene overgår garantert forpliktelsene. De er likevel viktig for å sikre gode resultater;

  - Deltakelsen må være forankring hos bedriftens ledelsen.

  - Bedriften må gjennomføre en årlig reisevaneundersøkelse.

  - En dedikert kontaktperson i bedriften.

  - For å sikre god informasjon er bedriften pliktig til å dele informasjon om fus-fordelene.

  - Ledelsen må være åpen for dialog om parkeringssoner til fordel for sykkelparkering og tilrettelegging av garderobefasiliteter for syklister og gående.

 • Slik blir din bedrift Fus

  Vi ønsker alle bedrifter i Grenland velkommen, men bedriften må være plassert slik at det er mulig for den enkelte å kunne velge buss til ett eller flere av Grenlands kollektivknutepunkt.

  I tillegg må bedriften være lokalisert langs en sammenhengende gange -og sykkelsti, slik at de ansatte kan ferdes trygt til og fra jobb uten bil.

  Lyst til å vite mer?

  Ta kontakt med prosjektleder for Fus bedrift Solfrid Djuve på e-post solfrid@bypakka.no eller ring 480 65 833

Fus handler ikke om trening,

men å legge til rette for å ta gode valg

 

Bypakke Grenland er et partnerskap mellom Skien kommune, Porsgrunn kommune, Siljan kommune Telemark Fylkeskommune, Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet – et samarbeid som er formalisert gjennom Bystrategi Grenland.

Pssst! Visste du at Bypakke Grenland har lånesykler? Les om ordningen her Les mer om Bypakke Grenland her