Hopp til innhold

Leasing av elsykkel med lønnstrekk

Har du lyst på din egen el-sykkel, men synes det er litt dyrt? Kanskje du ikke har helt bestemt deg for type sykkel og vil prøve deg frem? Da er leasing av elsykkel genialt.

Leasingen av el-sykkel som gunstig avbetaling

Fus bedrifter kan tilby de ansatte å lease egen elsykkel. I praksis er ordningen en nedbetaling av egen sykkel over tre år. Når perioden på tre å er over kan sykkelen enten leveres tilbake til leverandøren, eller beholdes ved å betale et en utkjøpspris av den totale verdien (ca. fire prosent). Sammenliknet med veiledende pris i butikk har sykkelen også en rabatt.

Se syklene du kan lease her

Kvalitetssykler fra Birk Sport

El-syklene våre leveres av Birk Sport. Birk er for de fleste mest kjent som en av Norges ledende faghandlere på sykkel med flere butikker og en omfattende nettbutikk for sykkelkjøp og deling av kompetanse om sykkel og sykling. Les mer om Birk Sport her.

Leasing av el-sykler fra Birk

 

Vi tar seg av organiseringen

Det er enkelt å komme i gang med leasing. Vi arrangerer demo av syklene på arbeidsplassen sammen med Personalsykler som tilrettelegger for det praktiske med bedriften. Da får de ansatte tatt seg en prøvetur og få svar på spørsmål om syklene og ordningen.

Enkelt å bestille og følge opp av lønnsavdelingen

Sykkelen bestiller den ansatte i vår egen bestillerportal. All relevant informasjon overføres deretter til bedriftens lønnsavdeling som godkjenner leasingen og ivaretar lønnstrekket. Mellom den ansatte og bedriften opprettes det også en avtale som regulerer ansvar og betalingsforpliktelsen mellom den ansatte og bedriften.

Les mer om Birk Sport  og Personalsykler

Les mer om hvilke sykler du kan lease her

Hjemlevering og service er inkludert

Syv dager etter bestillingen er godkjent av bedriften kan syklene leveres ferdig montert til valgt adresse eller kan hentes hos Birk Sport på Vallemyrene i Porsgrunn. Leaser du en el-sykkel er årlig service i tre år inkludert. I tillegg får du tilbud om førstegangsservice som må benyttes innen tre måneder fra utlevering av sykkel.

Ofte stilte spørsmål om leasing

 • Hvordan fungerer leasingen?

  Leasingperioden er tre år, og beløpet trekkes over lønnen din. Etter tre år kan enten sykkelen beholdes eller leveres tilbake til leverandør. Dersom du velger å beholde den betaler du et gebyr tilsvarende 5% prosent av den samlede summen du har innbetalt i perioden. Siden utkjøpsummen er så lav er ordningen i praksis en gunstig nedbetalingsordning.

 • Hvordan går min bedrift frem for å bli en Fus bedrift og tilby leasingen?

  Kontakt vår prosjektleder for å avtale deltakelse og sette opp en aktivitetsplan for hele Fus programmet. Det er flere fordeler enn leasing som vil motivere til å både parkere bilen og velge det alternative som passer best for den enkelte. Les mer på www.bypakka.no/fusbedrift.

 • Hvordan bestiller jeg sykkel?

  Alle Fus bedrifter får tilbud om besøk med demo av sykler fra Birk Sport på arbeidsplassen. Da kan du prøve syklene, og dersom du ønsker mer informasjon eller å bestille en sykkel, gjør du det via vår bestiller-portal.

 • Kan jeg velge andre sykler enn de som er presentert av Fus bedrift?

  Dersom du jobber i en offentlig virksomhet er de ansatte begrenset til å velge mellom de seks modellene som er presentert fordi dette er å regne som en offentlig anskaffelse. Private aktører som er en del av Fus bedrift har mulighet til å tilpasse men dette må skje i dialog med Fus bedrift og Birk Sport.

 • Hvem er leverandør av leasingsyklene for Fus bedrift?

  Birk Sport leverer syklene og service i Fus bedrift. Sammen med Personalsykler som organiserer til tilrettelegger for for arbeidsgivere å tilby sine ansatte sykler med lønnstrekk.

 • Må jeg være fast ansatt i 100 prosent stilling for å lease sykkel?

  Ja, du må være fast ansatt. Dersom du ikke er 100 prosent ansatt er det opp til arbeidsgiveren din å bestemme om du likevel kan lease sykkel. Ta derfor kontakt med kollegaen din som er kontaktperson for Fus bedrift i din virksomhet.

 • Kan jeg lease mer enn en sykkel?

  I utgangspunktet kan du det, men det kan være at din arbeidsgiver har satt noen begrensninger. Sjekk derfor med din Fus kontaktperson om det er greit for deg å legge inn bestilling på mer enn en sykkel.

 • Kan jeg betale ned leasingen raskere eller avbryte avtalen ila de tre årene?

  Nei, du må følge den opprinnelige leasingperioden med dens avtalte innbetalinger. Du kan heller ikke avslutte leasingen før perioden er over.

 • Hva skjer dersom jeg slutter i jobben?

  Dersom du selv velger å slutte eller skulle bli sagt opp trekkes resterende leasingbeløp fra ditt sluttoppgjør.

 • Må jeg bruke sykkelen frem og tilbake til jobb og kan andre i familien bruke sykkelen jeg leaser?

  Vårt mål er at du skal ønske å sykle til og fra jobb, men det er ikke en forutsetning for å lease en el-sykkel. Dersom du låner den bort er du ansvarlig for sykkelen dersom den blir skadet og det skulle få følger ved en eventuell innlevering.

 • Inkluderer forsikring i leasingen?

  I utgangspunktet må du tegne forsikring selv. Personalsykler bistår deg gjerne med gunstig forsikring, men det kan det være lurt å sjekke om din private innbo-/løsøreforsikring dekker sykkelens verdi og tredjepartsutstyr.

 • Er ordningen skattepliktig som et gode?

  Siden kostnadene ved å lease er noe du dekker 100 prosent selv er dette ikke en økonomisk fordel som du skal fordelsbeskattes.

 • Når og hvor leveres sykkelen?

  Syklene kan leveres til arbeidsplass, hjem, eller hentes i butikk. Syklene leveres omgående (fra 7-14 dager etter at din arbeidsgiver har godkjent leasingen).

 • Hvem tegner jeg avtale med?

  Avtalen er en såkalt “lønnstrekkavtale” som inngås mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

 • Når og hvordan leveres sykkelen?

  Sykkelen leveres normalt innen et par uker etter at bestilling er sendt inn. Normalt sett er allerede sykkelen tilgjengelig hos leverandøren, men arbeidsgiver skal godkjenne bestilling før syklene blir klargjort for montering. Syklene hentes hos leverandør, leveres til arbeidsplass eller leveres hjem til den ansatte.

 • Er sykkelen ferdig montert ved levering?

  Ja, sykkelen er alltid ferdig montert og klar til bruk ved levering eller henting.

 • Må sykkelen kjøpes ut etter endt leieperiode?

  Nei, etter endt leieperiode er det mulig å levere tilbake sykkelen. Alternativt kan du bytte den inn mot en ny sykkel