Visjonen til Min bilfrie dag er å få flest mulig til å velge et bilfritt alternativ til jobbreise minst én gang i uka.

Nina Beyer, administrasjonskonsulent i Pasientreiser HF i Skien er blant de ansatte som sykler til jobb.

-Hvorfor velger du bilfritt til jobb?

-Jeg er opptatt av miljø og helse. Sykkelturen fra Hovenga og hit på 4,5 kilometer er fin trening, samtidig som man får luftet hodet. Jeg skal til jobben uansett, derfor bruker jeg en slik mulighet, sier Beyer.

Pasientreiser med sine 85 ansatte setter miljø i høysete.

-Som et nasjonalt selskap har vi fokus på vårt miljøansvar.  Vi ser at vi har potensial for å redusere vårt miljøavtrykk og bli en grønnere arbeidsplass, sier Marit Kobro, administrerende direktør i Pasientreiser ANS.

Charlotte Bjørge fra Pasientreiser ble samme uke trukket ut blant individuelle deltakere, og fikk et gavekort på restaurant.

Ukevinner bypakke grenland uke 37 - Charlotte Bjørge

– For et år siden kjøpte jeg meg en elsykkel. Fra Strømdal til jobben er det 6 kilometer og mest nedoverbakke. Men når ungene er hentet i barnehagen og vi skal opp bakkene er elektromotoren kjekk å koble på, sier hun.

Bjørge savner ikke bilen i jobbsammenheng.

-Litt trening er det, og jeg får frisk luft. Det er bare en fordel å slippe skraping av bilruter og jakt på parkeringsplass.

Kampanjen avsluttes 29. september.