hvorfor
MIN BILFRIE DAG

Min bilfrie dag er en kampanje og et bedriftsnettverk i regi av Bypakke Grenland. Målet er at flere skal gå/sykle, ta bussen eller kjøre sammen til jobb minst én gang i uka.

slitsomt
VISSTE DU AT...

I dag foretas bare hver fjerde personreise i Grenland med andre transportmidler enn bil. Målet er at dette skal økes til 35 prosent innen 2025. Vi håper blant annet å doble antallet sykkel- og bussreiser. Det er én av grunnene til at vi nå kjører kampanjen Min bilfrie dag. Hvis alle velger et alternativ til bil minst én gang i uka, så kommer vi veldig langt på veg!

SE HVA SOM SKJEDDE DA KENNETH LOT BILEN STÅ

Kenneth bor på Rising i Skien, og jobben er bare en halv kilometer unna bostedsadressen. Likevel kjører Kenneth vanligvis bil til jobben. Helt til denne dagen....

Flerstemt samkjøring

Latterlig samkjøring

Aktuelt

Responsive image

Tok et krafttak for miljøregistrering – og ble premiert

På Mæla ungdomsskole i Skien var det dårlig oppslutning om å kartlegge hvordan elever og lærere kommer seg til skolen. Hensikten er å inspirere til en miljøvennlig skolevei.

Responsive image

Vintersyklist og småbarnsmor

I løpet av de siste årene er antall vintersyklister doblet. Solfrid Holand som jobber ved Ungdomspsykiatrisk senter ved Sykehuset Telemark er en av dem som sykler hele året.

Responsive image

Syklet til jobb - vant elsykkel

I en konkurranse mellom alle Bilfri-dag bedriftene i Bypakke Grenland ble det trukket en vinner blant de ansatte som hadde minst én bilfri dag i uka i konkurranseperioden. Trine Helgen, sykepleier på sykehuset Telemark, syklet – og vant en elsykkel.