Hopp til innhold

Gi bilen fri - innimellom!

Bilfri dag

 • Hva er Min bilfrie dag?

  Min bilfrie dag er ulike kampanjer som skal oppfordre folk til innimellom å velge miljøvennlige reisemåter til og fra jobb, skole, barnehage og fritidsaktiviteter.

  For de fleste av oss kan det være vanskelig å velge bort bilen til fordel for andre reisemidler hver eneste dag, men for mange kan det være mulig å la bilen stå - innimellom. Hvis flere klarer å la bilen stå bare én dag i løpet av arbeidsuken, vil vi redusere biltrafikken med 20 prosent på ukedagene.

 • Hvorfor bilfri dag?

  I dag foretas bare hver fjerde personreise i Grenland med andre transportmidler enn bil. Målet er at flere skal gå, sykle, ta bussen eller kjøre sammen til jobb minst én gang i uka. Det gir spreke og blide folk, bidrar til bedre luftkvalitet og miljø og øker fremkommelighet for næringstransporten.

  Bypakke Grenland har som mål å øke antallet miljøvennlige reiser til 35 prosent innen 2025. Hvis alle velger et alternativ til bil minst én gang i uka kommer vi veldig langt på veg!

 • Hvordan bli med?

  Om dere er en bedrift, barnehage eller klubb som ønsker å bli med er det bare å kontakte Bypakke Grenland og kampanjeansvarlig Rikke Philippi på e-post rikke (@) bypakka.no eller telefon 40 80 43 81.

 • Hva gjelder som en bilfri dag?

  Du kan både sykle, gå, ta bussen, sitte på med naboen eller en kollega, ta hjemmekontor, svømme eller bruke sparkesykkelen. Så lenge du lar bilen stå kan du registrere det som en bilfri dag.