I forbindelse med Min bilfrie dag-kampanjen som nå pågår i Grenland-området gjør også næringslivet en innsats for å redusere bilbruken. Først ute var Skagerak Energi som sist fredag festet tags på sykler og biler til sine ansatte – med oppfordring om å sykle eller gå til jobb – og la bilen få fri en dag i uka.

– Vi hang tags på både biler og sykler ved Enger og Floodeløkka der vi har lokasjon, forteller Lars Clausen som er HMS-rådgiver i Skagerak Energi. Han håper kampanjen får flere av kollegene til å reflektere over om det det er mulig å la bilen stå en dag i uka.

Skaper engasjement

Fredagens stunt ser ut til å gi resultater, og reaksjonen fra kollegene har ikke latt vente på seg.

Hos Skagerak Energi har mange tatt sykkelen fatt.

Bilfritt hos Skagerak Energi.

– Det er klart en slik direkte oppfordring skaper debatt, og praten har gått livlig i lunsjen og ved kaffemaskina. Noen er helt avhengige av bilen for å få hverdagen til å gå opp, og det har jeg selvsagt full forståelse for, mens andre har tatt oppfordringen på ordet med det samme.  Mandag morgen mottok jeg en epost fra en kollega som stolt kunne fortelle at han hadde tatt sykkelen til jobb. Det var hyggelig lesning, smiler HMS-rådgiveren i Skagerak Energi.

Vant konkurranse

Alle som fant en tag på sykkelen sin ble automatisk med i trekningen av en ryggsekk, og to heldige vinnere stakk av med hver sin premie. Begge vinnerne er dessuten med videre i trekningen av 5 gavekort på 500 kroner i en sportsbutikk, samt hovedpremien bestående av et gavekort på 5000 kroner – som deles ut av Bystrategi Grenland.