Over hundre refleksvester ble delt ut i morgentimene ved Høgskolen i Telemark på torsdag.

– Syklistene fortjener å bli satt pris på, sier rådgiver Ingrid Reitan ved Høgskolen.

Svette og blide syklister fikk refleksvest

Hun og kollega Thorstein Faane var blant dem som hadde stilt seg opp ved sykkelparkeringene torsdag morgen for å gi syklistene en ekstra god start på dagen, i forbindelse med Min bilfrie dag-kampanjen som nå pågår i Grenland-området .

Utdeling av refleksvester til syklister på Høgskolen i Telemark.

Svette og blide syklister satte tydelig pris på å bli rustet med refleks før høstmørket nå setter inn for fullt.

”- Oi, kan jeg virkelig få refleksvest gratis?” var reaksjonen mange kom med da de ankom sykkelparkeringen.

– Folk synes det er hyggelig å bli satt pris på, og vi synes det er hyggelig å gjøre stas på syklistene, sier de to kollegene Reitan og Haanes.

Tilbakemeldingene som har kommet går på at både studenter og ansatte setter pris på at Høgskolen i Telemark setter fokus på helse og miljø.

Angret på at sykkelen sto

I utgangspunktet var utdelingen av refleksvester bare myntet på de som som syklende, men også noen bilister fikk med seg en refleksvest torsdag morgen.

– Noen bilister kom bort og sa de angret på at de ikke hadde tatt sykkelen akkurat i dag, for det var jo det de vanligvis gjorde, forteller Faane.

– De fikk selvsagt også refleksvest, smiler han – og håper enda flere velger sykkel fremfor bil i fremtiden, nå som Høgskolen stadig legger forholdene bedre til rette for syklistene.

Bygger sykkelhus

Høgskolen i Telemark ønsker å satse på sykkel og er i gang med å bygge en innendørs sykkelparkering med egen lås, slik at syklene skal få et trygt sted å stå. Sykkelhuset vil dessuten beskytte syklene mot vær og vind vinterstid.

– Sykkelhuset skal stå klart til vinteren, lover Thorstein Faane.

El-sykkel til utlån

Nylig gikk Høgskolen i Telemark også til innkjøp av en el-sykkel som de ansatte kan låne ved behov.

– Vanlige sykler har lenge vært til utlån, men for de som skal kjøre et godt stykke er el-sykkelen et helt reelt alternativ til bil, mener Faane.

Foreløpig har ti ansatte testet el-sykkelen, og tre av disse ble så begeistret at de endte opp med å kjøpe seg sin egen el-sykkel.

– Det sier litt om hvor godt en el-sykkel faktisk fungerer, sier han.

Flere virksomheter i Grenlandsområdet har gjennomført lignede tiltak for å oppfordre ansatte til å la bilen stå minst én dag i uka.