Responsive image

NY EL-SYKKEL: Bypakke Grenlands kampanjeansvarlige Rikke Philippi overrakte Trine Helgen en splitter ny el-sykkel på arbeidsplassen hennes ved Sykehuset Telemark. 

Syklet til jobb - vant elsykkel

I en konkurranse mellom alle Bilfri-dag bedriftene i Bypakke Grenland ble det trukket en vinner blant de ansatte som hadde minst én bilfri dag i uka i konkurranseperioden. Trine Helgen, sykepleier på sykehuset Telemark, syklet – og vant en elsykkel.

- Nå skal jeg sykle i vinterhalvåret også, sier en lykkelig Trine Helgen, som jobber ved barnepoliklinikken på sykehuset.

Trine Helgen elsykkel

Helgen sykler så ofte hun kan til jobb, fra Børsesjø ved Gjerpen og til Sykehuset Telemark, ca. 5 kilometer. Sykkelen er godt og vel 20 år gammel, brukt siden hun var 18 år.

Nå gleder tobarnsmoren seg til å kunne få en litt større rekkevidde på sykkelturene sine, ikke bare til og fra jobb.

- Det beste ved å sykle er å få litt bevegelse før og etter arbeidsdagen. Fra der jeg bor og til jobb tar det ofte like lang tid med sykkel som med bil rushtiden. Med sykkel slipper jeg også å betale bompenger, sier hun.

De bedriftene som er med som Bilfri-dag bedrifter er blant annet Sykehuset Telemark, Skagerak Energi, Telenor, Pasientreiser, Høgskolen Sør-Øst, Kemneren i Grenland, og Renovasjon i Grenland.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 13. november 2017 - Birgitte Finne Høifødt

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland