– Slik Kammerherreløkka fremstår i dag er en katastrofe, et ujevnt lappeteppe med kontinuerlig behov for utbedring. Dette påvirker komforten til sjåfører og passasjerer negativt, sier Mikkel A. Johannesen ved Kommunalteknisk i Porsgrunn kommune, og prosjektleder for bypakkeprosjektet.
Stabiliserer for leirgrunn
– Det er derfor nødvendig å rehabilitere hele Kammerherreløkka, med full masseutskifting og ny oppbygging. Det er leire i grunnen med pågående setninger – som krever at dette gjøres grundig og solid. Her skal vi benytte oss av en geosyntetisk løsning (Geonett), et effektivt verktøy for å forsterke områder med leire og pågående setninger i grunnen, jevne ut setninger og forsterke hele terminalområdet, sier prosjektlederen.

Sammenheng i bybildet
Det skal også bygges nytt dekke på plattformer, nytt dekke på fortau, nye leskur, ny belysning og nye benker. Alt skal være i lik stil som på Franklintoget og Storgata for å få en sammenheng i bybildet.
En del av Knutepunkt Porsgrunn
– Prosjektet er en del av Knutepunkt Porsgrunn sin reguleringsplan og vil legge til rette for det fremtidige arbeidet, sier Johannesen. Med oppgraderingen av bussterminalen utfører vi også infrastruktur for Knutepunkt Porsgrunn AS som de er avhengig av for det nye planlagte terminalbygget og bygg på stasjonsområde.
– På den nye bussterminalen skal bussene stå tettere og samlet. Buss for tog og drosjer skal stå samlet syd ved Kammerherreløkka.
Tveter & Lund AS skal utføre anleggsarbeidet. Prosjektets totalramme ble i 2023 anslått til 22,4 millioner kroner.

Bussterminal er stengt fra august til desember
– Området må av sikkerhetsmessige grunner stenges for all trafikk mens arbeidet pågår. Busser som normalt kjører i området, vil bli flyttet til midlertidige holdeplasser i Jernbanegata og Sverres gate, opplyser han.
– Arbeidet startet midt i august, på Terminalområde på utsiden av NAV, hvor vann- og avløpsarbeidet vil være det første synlige tegnet på at prosjektet har startet, sier Mikkel A. Johannesen.