Det som startet som en grasrotbevegelse i europeiske byer under oljekrisen på 70-tallet, ble i 1999 for første gang arrangert som en internasjonal bilfri dag. Den gang var det et pilotprosjekt arrangert av EU, og videreutviklet seg til det som i dag erEuropeisk mobilitetsuke . Siden 2000 har dagen blitt markert som Verdens bilfrie dag.

Å velge bort bilen kan være godt både for en selv og andre i tillegg til miljøet. Fysisk aktivitet hjelper til å bearbeide dagens tanker, og mens man venter eller sitter på bussen kan en jo benytte anledningen til å glede noen andre med å sende en melding? Kanskje sette på musikk og drømmer seg bort, eller lese avisen eller en god bok.

Send bilde – vinn gave

Vi oppfordrer så mange som mulig til å velge bort bilen denne dagen, og å ta et bilde av din bilfrie reise og legge ut på enten Instagram eller på Facebook med emneknaggen #bilfrigrenland. Bildene kan også publiseres rett på vår Facebook-side. Vi trekker vinnere av 2 stk. gavekort på kinobilletter, 2×2 gavekort på billetter til Odds hjemmekamper, 1 stk. gavekort på sykkelservice, 1 stk. periodebillett på buss i Grenland, 1 gavekort på restaurant a kr 500.

Bedre for næringslivet

Vi vet det kan være vanskelig å velge annerledes hver eneste dag, men mange av oss kan klare én dag i uka. Og en dag i uka uten bil reduserer trafikken på veiene i ukedagene med 20 %. Jo flere som velger bort bilen en dag i uka, jo mindre køer for de som ikke kan det, og jo lettere blir det for næringsvirksomheten å komme frem til sine gjøremål.