-Turen var et kick-off for samarbeidsprosjekt mellom Den Norske Turistforening, Bypakke Grenland og Telemark fylkeskommune, forteller prosjektleder Elisabeth Fleseland i Telemark Turistforening.

Etter innspill fra Den Norske Turistforeningen satte man i 2016 i gang et prosjekt som skulle se på skilting til turmål som lå tett opptil bussholdeplasser.

Prosjektet har fått tildelt 200 000 kroner i belønningsmidler og 60 000 kroner fra Fylkesmannen.

-Vi ønsker å gjøre det enkelt for folk å ta bussen ut på tur, sier Fleseland.

Elisabeth Flesland

Ved å synliggjøre tilbudet som ligger rett ved bussholdeplassen håper man at flere ønsker å ta «buss til bush». Dette bidrar både til mer nærfriluftsliv og hverdagsaktivitet, samtidig som det bygger opp under målene om mer miljøvennlig transport og mindre bilbruk. Med dagens gode busstilbud i Grenland vil det være mulig å ta både korte og lengre turer, slik at turgåere er sikker på å komme seg ut på tur og hjem igjen.

Turmål 300 meter fra holdeplassen

De aller fleste av turmålene ligger under 300 meter fra holdeplass. Minst ett turmål i hver kommune (Skien, Porsgrunn, Siljan og Bamble) er trillbar for rullestol og barnevogn.

Dette er også en fin mulighet for alle barnehager og skoleklasser i grunnskolen som har tilbud om gratis buss i Grenland (hverdager mellom 0900 og 13.30) til å oppdage nye turområder i Grenland.

Sammen med barna på bussen var også ordførere som setter stor pris på det nye tilbudet.

-Dette er en super kombinasjon, gratis buss for å gå på tur for skoler og barnehager, sa Hedda Foss Five, ordfører i Skien.

Skilt_ordførere

-Et flott samarbeid for et godt tiltak i et folkehelseperspektiv, sa fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

-Det er viktig å rekruttere bussbrukere tidlig. Dette er et eksempel på et flott samarbeid, her er Grenland inne på et godt spor, sa Kjell Abraham Sølverød, ordfører i Siljan kommune.

Videre arbeid

-Vi jobber med å få på plass finansiering slik at vi kan skilte til enda flere turmål. Vi ønsker også å se på en kobling til Titopper’n og turmål på øyene utenfor Brevik som betjenes med ferge, supplerer prosjektleder Elisabeth Fleseland.