Turer med barnehagens to elektriske lastesykler har utvidet rekkevidden hvor barna kan finne spennende leke- og turområder.

– Turen til Oklungen i fjor var en ekspedisjon med stopp underveis, men tok ikke mer enn en time, sier Christian, som er fagarbeider ved barnehagen på Hovenga.

I to år har Norlandia Borgeenga barnehage tatt i bruk el-lastesykkel. I vognen er det plass til seks barn. Når det er vinter utrustes syklene med piggdekk.

–Det er gøy å kjøre til en lekeplass og grille, sier ett av barna.

– Hva pleier dere å gjøre når vi kjører i en bratt nedoverbakke, spør Linh Pham Løvskeid, barnehagelærer.

Barna svarer med å løfte hendene i været. Nedoverbakke er tydeligvis gøy, og ingen sier det er noe skummelt…

Får oppleve mer av Grenland

– Vi er godt synlige med syklene, det oppleves som trygt å ferdes i trafikken, enten det er på lokale småveier eller på gang- og sykkelveier rundt om i Grenland, sier Christian.

– Jeg tror våre lastesykler var blant de første som prøvekjørte de nye røde sykkelfeltene i Sverresgate, legger han til.

Det har blitt flere turer til biblioteket i Porsgrunn, til Vestsiden og sykkelbanen ved Linaaesgate – som er veldig populær – men også klatretårnet på Moheim. De har syklet til Klyve og funnet turstier derfra og til Brekkeparken i Skien – for å nevne noen av turene.

– Barna får se mer med denne muligheten. Uten sykler er det begrenset hvor langt vi kan gå, og bussen er jo et begrenset tilbud i pandemien, sier Linh Pham.

Det blåser en kald vind over Hovenga, det er hålkeføre og minusgrader, men intet hinder for en el-sykkel med piggdekk. Etter fotografering er barna veldig klar for en tur, godt kledd og tett pakket i sykkelvognen.