– Det er en fantastisk start på dagen. Da kommer jeg frisk og opplagt til jobb og får litt trening, sier Lars Petter.

Med fem kilometer hver vei tilbakelegger han rundt 220 mil i året på sykkelsetet til og fra jobben i økonomiavdelingen i Porsgrunn kommune.

– Jeg tar det jo ganske rolig. Likevel sparer jeg tid i forhold til å kjøre bil. Jeg kommer raskere frem enn kollegaer som bor i nærheten av meg, men som må sitte og stange i bilkø. Og tenk på alle pengene jeg sparer!

Turen tar bare 10-15 minutter hver vei, og Lars Petter kan ikke skjønne at ikke flere av dem som bor bare noen kilometer unna jobben tar sykkelen en gang i blant. Til dem som kunne tenke seg å sykle innimellom, men ikke helt klarer å motivere seg, har han følgende råd:

– Kle deg etter forholdene, bruk den tida du trenger og ta det som en tur, sier Lars Petter.