I forbindelse med den Internasjonale vintersykkeldagen 12. februar hadde Borge skole i Porsgrunn sin sykkelopplæring. På to øvelsesbaner på skoletomta fikk elever i andre og tredje trinn lære seg å sykle trygt på snø og is – med utlånssykler og hjelmer.

– Min opplevelse av 7-åringer er at flere har en høyere terskel for å prøve ut nye ting. I dag fikk mange prøve å sykle med piggdekk på en sykkelbane. Det gikk veldig bra, bare blide fjes å se, sa rektor Lunde.

Kontaktlører Charlott Oshaug ved Borge skole og Louise. 7-åringen var litt skeptisk først, men ble fort trygg på den vinterskodde sykkelen.

Sykling bør starte tidlig

– Jo tidligere jo bedre. De 7-åringene Borge skole har som sykler hele året viser hvor gode barn kan bli tidlig.

– Det ble en fin opplevelse for elevene våre. Vi er heldige som har så engasjerte folk som disse instruktørene, og selvfølgelig også Michel Fouler, sa rektor.

Tidligere har Moflata skole hatt opplæring. I dag er det rigget og klart ved Stridsklev skole. Her er det barna på 4. trinn som får prøve å vintersykle på sykkelbaner. Opplæringen består iblant annet i bremse- og svingteknikk på snø og is.

– Så blir det sykkeltur og servering av varm kakao, lover Michel Fouler og hans team.

Det er organisasjonen På sykkel i Telemark som drifter bypakkas satsing mot barn og unge for å tilrettelegge for økt sykling.