– Jeg sykler hver dag fra Vestsida over til rådhuset i Porsgrunn, hvor jeg har min arbeidsplass, sier Melby.

Hun er stort sett fornøyd med sykkelvegen, men opplever at det på vinterstid kan være dårlig brøytet over Porsgrunnsbrua.

Ca. 60 personer stoppet innom Bypakke Grenlands stand i Storgata, både syklende og gående, de fleste på vei til jobb i morgentimene. I forbindelse med stenging av Lilleelvkrysset for å bygge ny veg, ønsker bypakka å heie på alle som hjelper på trafikkavviklingen ved å ta sykkelen, gå eller kjøre kollektivt.

Køfritt til jobb

– Ved å bruke sykkelen unngår jeg kø, og jeg er på jobb i løpet av 5 minutter. Skal jeg ha bil må jeg parkere den på Urædd, som i måneden ville ha kostet meg 520 kroner, oppgir Melby.

Fra Borgestad kommer også Finn Iver Slettebakken på sykkel. Han går eller sykler de fire kilometerne han har til jobb.

Stand_Rådhuset_mann

– Det tar meg ti minutter å sykle, mens bilen tar 25 minutter med parkering.

Mange tomme seter i bilene

Slettebakken mener det er alt for mange som sitter alene i bilen med mange tomme seter. Han tror mange med fordel kunne ha syklet eller gått til jobb, men kanskje mangler motivasjon.

Slik kan DU bidra

For de som har anledning anbefaler vi følgende tips:

Ta bussen

Ta bussen i stedet for bilen. Vi har et godt kollektivtilbud i Grenland med avgang på metrobussene hvert 10. minutt og de mest fleksible og billigste billettene i landet. Dette kan avlaste biltrafikken spesielt i rushtiden.

Gå eller sykle

Om du har mulighet kan det være lurt å ta beina eller sykkelen fatt de neste månedene, enten hele vegen til jobb eller frem til for eksempel bussholdeplassen.

Kjør sammen    

Har du en eller flere kolleger som skal samme veg som deg til jobben kan det være lurt å avtale å kjøre sammen.

– Har du vært inne på tanken på å teste ut buss, sykkel eller å gå, så er dette en god anledning sier prosjektleder i Bypakke Grenland Olav Risholt.

I tillegg til å avlaste biltrafikken og eventuelle køer, bidrar dette til mindre forurensing og et bedre miljø.