Sammen med sønnen Filip (snart 7) kommer Tina til årets første mobile sykkelverksted på Gråtenmoen bydelshus.

Raskere med sykkel enn med bil

– Da jeg sluttet i jobben ved Porsgrunn tannklinikk for å begynne ved Skien tannklinikk ble jobbavstanden kort fra der vi bor på Moflata i Skien, forteller hun.

– Nå er det raskere å komme seg til jobb med sykkel enn å kjøre bil. Med bilen blir jeg sittende i rushtrafikken.

Sparer penger

Penger er det å spare på å bruke sykkelen og.

– Drivstoffutgifter og bompenger ble kraftig redusert. Jeg har regnet ut av jeg sparer nesten 2000 i måneden på å sykle, sier hun.

Å begynne å sykle – selv om det ikke er så langt – innrømmer hun er litt tøft om morgenen.

Turen hjem på sykkel er best

– Jeg er ikke så glad i morgenkulda, men når jeg skal hjem er turen det beste jeg vet. Jeg sykler forbi alle som står i kø ut fra sykehuset. Når jeg er hjemme er jeg mer opplagt enn før.

Sønnen Filip er også glad i å sykle. Selv om de bor like i nærheten av skolen sykler han helst.

– Også til fotballtreninga tar han sykkelen, forteller hun.

Mens Tina og sønnen Filip venter på at syklene deres skal bli ferdig, kommer flere trillende med sykler som skal ha service.

– En gratis sjekk av sykkelen er populært, sier Pernille Eidbo-Hansen, som har rolle som sykkelvert. I ettermiddag fikk vi 17 sykler inn til vårsjekk, opplyser hun.

Pernille, Even og Jan Erik sørget for at syklene som kom inn til service kunne trille trygt videre denne solfylte ettermiddagen. (Foto: Birgitte Finne Høifødt)

Snart kommer Bypakke Grenlands rullende sykkelverksted til 18 andre steder frem til april til 25. mai i Skien, Porsgrunn og Siljan.