Når bypakka blir realisert får Siljan ny sykkelveg fra Holtesletta. Det setter tenåringene Andreas Hammer og Ådne Høiseth pris på. Men det beste av alt: Busstilbudet vil bli bedre.

– Ny sykkelveg betyr at hvis jeg skal ut og bade eller trene, vil jeg få en langt mer tryggere veg. Nå står valgt mellom å ta en enorm omvei gjennom skogen, eller å gå langs en veistrekning som er tett trafikkert. Det er ikke særlig hyggelig å være myk trafikant på denne strekningen i dag for å si det sånn, sier Andreas Hammer.

Bypakka vil dessuten føre til at folk i Siljan får et betraktelig bedre busstilbud enn de har i dag.

– Det blir enklere å komme seg til byen. Nå må jeg få mamma eller pappa til å kjøre meg. Dessuten begynner jeg på videregående skole nå i høst, og med et bedre busstilbud vil jeg få muligheten til å dra hjem når skolen er ferdig – og ikke vente timevis på neste buss.

Ådne Høiseth tror en sykkelveg langs Holtesletta vil gjøre hverdagen tryggere for veldig mange barn i Siljan.

– Jeg bor selv på Holtesletta i likhet med veldig mange andre. Det har vært mye snakk om å få bygget en sykkelveg eller eventuelt en undergang, uten at det er blitt noe av. Det er ingen tvil om at en sykkelveg ville gjøre det langt tryggere å ferdes langs denne svært trafikkerte vegen.

Ådne har selv akkurat tatt for lappen motorsykkel, men vil likevel bruke buss når han skal på skolen (videregående).

– Busstilbudet per i dag er ganske dårlig. Den siste bussen fra Skien går tilbake kvart over fire. Skal man hjem senere enn det må man ta Grenlandsekspressen, som koster betraktelig mer.

Ungdommene i Siljan ønsker seg også flere avganger rundt skoleslutt.

– Det hadde vært fint med en bussavgang mellom de to som går nå, slik at man slipper å vente så lenge. Blir busstilbudet bedre tror jeg færre vil velge å kjøre bil, sier Ådne Høiseth.