På vei fra Hovenga til jobben på Keops Kurs- og arbeidssenter i Porsgrunn traff vi på en av de mange som sykler året rundt:

-Å sykle er en god start på dagen, det gjør meg rett og slett mer morgenfrisk, sier Lid.

250 besøkte bypakke-standene

Hun var en av ca. 250 personer som kom innom standene til Bypakke Grenland. I forbindelse med stenging av Lillelevkrysset for å bygge ny veg, ønsket bypakka å heie på alle som hjelper på trafikkavviklingen ved å ta sykkelen, gå eller kjøre kollektivt.

Med ferske boller, varm kaffe, bålpanner, litt strøartikler og lotteri (periodekort på buss og gavekort på kr 1000) – stoppet folk opp for en kort prat. På en real vinterdag smakte også ekstra godt med varm kaffe.

Stand Kammerherreløkka_VGS_Birgitte Finne Høifødt (14)

På vei til Porsgrunn videregående skole, men likevel med tid til en kaffekopp og bolle, er Sara Åsatun, Abelia Ellingsen, Andrea Vestøl og Indunn Christophersen.

Voksne burde ta bussen

-Mange unge tar buss, og det burde flere voksne gjøre óg. Det er både miljøvennlig og billig, i hvert fall hvis man bruker periodekort, sier Sara Åsatun fra Heistad.

Sykler hele året

Hilde Hagen, avdelingsleder på Borgehaven Bo- og rehabiliteringssenter, har litt over 3 kilometer til jobben. På dagen Lilleelvkrysset stengte, syklet hun som vanlig.

-Min erfaring som vintersyklist er at det er mye tryggere å sykle med piggdekk enn å gå, sier Hilde Hagen, på vei til jobb på Hovenga.

Stand Kammerherreløkka_Borgehaven_Birgitte Finne Høifødt (3)

Lilleelvkrysset er stengt til høsten 2017 ca. et halvt år. Arbeidene med å bygge ny veg foregår tett på Lilleelva hvor grunnforholdene er dårlig, derfor må entreprenør HAB Construction av sikkerhetsmessige årsaker stenge vegen.

Også Dr. Munks gate er stengt for biltrafikk , foreløpig bare ved hjelp av skilting. Vegen er imidlertid åpen for gående og syklende. Det samme gjelder for kryssingen fra Elverhøy og til bussterminalen.

Slik kan DU bidra

For de som har anledning anbefaler vi følgende tips:

Ta bussen

Ta bussen i stedet for bilen. Vi har et godt kollektivtilbud i Grenland med avgang på metrobussene hvert 10. minutt og de mest fleksible og billigste billettene i landet. Dette kan avlaste biltrafikken spesielt i rushtiden.

Gå eller sykle

Om du har mulighet kan det være lurt å ta beina eller sykkelen fatt de neste månedene, enten hele vegen til jobb eller frem til for eksempel bussholdeplassen.

Kjør sammen    

Har du en eller flere kolleger som skal samme veg som deg til jobben kan det være lurt å avtale å kjøre sammen. Har du vært inne på tanken på å teste ut buss, sykkel eller å gå, så er dette en god anledning sier prosjektleder i Bypakke Grenland Olav Risholt.

I tillegg til å avlaste biltrafikken og eventuelle køer, bidrar dette til mindre forurensing og et bedre miljø.