Busspassasjer Sylvia Steen gjør et lite dansetrinn på bussen før hun setter seg ned med et smil.

– Dette var gøy, sier hun, mens Tobias Vik og Catrine Hovland synger og gjøgler på strekningen mellom kjøpesenteret Downtown og Pors stadion i Porsgrunn.

God stemning

De er kledd ut som to figurene Tobbe og Siv fra en av forestillingene til Grenland Friteater, byens løse fugler med en pose full av tomflasker.

Skuespillerne starter stuntet på bussholdeplassen ved Downtown, og det blir fort god stemning mens vi venter på M3 i retning Klyvetoppen.

Flere tar bussen

– Tallet på kollektive reisende øker, og underholdningen er en premie fra bypakka og Grenland Friteater til passasjerene, sier «Tobbe».

– Jeg benytter bussen flere ganger i uka, forteller Sylvia Steen fra Tollnes i Skien.

passasjer_Birgitte Finne Høifødt

– Fordi kroppen har godt av det sykler eller går jeg til byen også.

Savner et busstopp       

Steen har imidlertid et ønske for «sin» buss:

– Det er trasig at bussen ikke stopper innom busslomma ved Rabbenkroken lenger. For min egen del går det greit, men jeg vet andre som ikke er så lett til beins som satt pris på det stoppet.

Folk i Grenland har tradisjonelt valgt bil framfor å reise kollektiv, men nå er det stadig flere som velger å reise med bussen. Bompenger har gitt et løft for kollektivtrafikken, og oktober var første måned med over 400.000 passasjerer på bussene.

Teater på bussen er ett av flere tiltak for å sette pris på alle dem som velger å parkere bilen.