Fredag var det Menstad ungdomsskole som fikk besøk av bypakkas tilbud gjennom Michel Fouler ved På sykkel i Telemark.

– Et fantastisk tilbud, sier en mamma som kommer sammen med datteren. Klassen skal på sykkeltur til Slettevannet. Men sykkelen er punktert, og trenger er overhaling.

Trygt med reparert sykkel

– Jeg kan ingenting om sykkel, derfor opplever jeg det som trygt å få levert min datters sykkel her, sier hun.

Mens elevene strømmer på kommer det flere sykler til, mange er punktert.

– De vanligste årsakene til at syklene trenger å bli reparert er punktert dekk, bremseklosser som må skiftes, og gir som må justeres, forteller Bjørn Wahlstrøm ved På sykkel i Telemark.

Han forteller at i løpet av året skal alle ungdomsskolene i Grenland få dette tilbudet. Til nå har Gulset, Tveten og Kjølnes ungdomsskole fått tilbudet.

Alle sykler blir sjekket

Alle syklene som er parkert ved skolene blir sjekket for dekktrykk, og får luft om de trenger det, selv om de ikke er levert til reparasjon.

Også lærere kan få hjelp:

Kan sykle til jobb igjen

Kristian Meidel Hansen, lærer ved Menstad ungdomsskole setter pris på service på sykkel. (Birgitte Finne Høifødt).

– Denne sykkelen har stått punktert hjemme i hele år, forteller Kristian Meidel Hansen, lærer ved Menstad ungdomsskole. Etter en sjekk her og luft i dekket kan jeg begynne å sykle til jobb igjen, i hvert fall innimellom, sier han.

Sykkelopplæring og sykkelvedlikehold i alle grunnskoler og mange barnehager er finansiert av Bypakke Grenlands med statlige belønningsmidler.