På en real vinterdag med snø i lufta markerte bypakka den årlige, globale vintersykkeldagen.  I Grenland ble denne feiret for første gang.

Med bålpanne, kaffe og kakao ble alle syklister stoppet og heiet på. Noen tok seg tid til en hyggelig prat mens de fikk en kjapp sjekk av sykkelen, og koste seg med varm drikke.

– Jeg sykler fra Hovenga til jobb på Kjørbekk så ofte jeg kan, fortalte Sabine Gehring, som syklet sammen med sønnen Jonathan denne morgenen. Han var på vei til Kjølnes ungdomsskole, mens mor skulle ha lesedag på Høgskolen.

Sykling gir betydelige helsegevinster

I følge en rapport fra Transportøkonomisk institutt vil en økning på landsbasis på 100 000 syklister føre til en besparelse for samfunnet på hele tre milliarder i året. Det gir også fordeler for bedrifter i form av mindre sykefravær og økt verdiskapning.

Sykkellykt og refleks

Flere som stoppet på standen ble utrustet med sykkellykt og refleks. Det er viktig å være synlig i trafikken. Derfor ble dagen også brukt til å minne om at sykkel som brukes i mørket, eller i vær med dårlig sikt, skal ha lykt som gir gult eller hvitt lys. Bak skal sykkelen ha rødt lys.

I ettermiddag fortsetter markeringen av vintersykkeldagen.

– På Tuftebygget på Gråten fra ca. kl.14:30 til kl. 16:00 er det det bare å svinge innom for en sykkelsjekk og en sykkelprat, sier en entusiastisk Rikke Philippi, kampanjeleder for miljøvennlige reiser i Bypakke Grenland.