I bypakkeprosjektet «Enkle tiltak for sykkel» har kommunene Skien, Porsgrunn og Siljan igangsatt tiltak som gjør det enklere å komme fram med sykkel.

Skien kommune har i denne omgang konsentrert seg om kommunale veier ved hovedferdelsrutene på begge sider av Skienselva og langs Hesselbergs gate. De nye skiltene gjør det tydeligere hvor det er mulig å sykle, selv om det er enveiskjøring for biler, innkjøring forbudt for biler eller blindvei.

-Vi har også byttet ut dårlige bommer og betonggriser med 15 sykkelvennlige bommer. På noen av stedene vi har satt opp bommer og skilt vil det også komme ny asfalt denne våren, sier Turid Marie Leikvoll, samfunnsplanlegger på Byutvikling i Skien kommune.

Skiltene er montert av kommunen mens bommene er montert av AW Johansen AS.

I Porsgrunn skifter man ut 121 skilt  som går på at skilt av typen «blindveg» byttes til «blindveg åpen for sykkel».

Hittil har Skien fått 1, 3 millioner i statlige belønningsmidler til dette formålet, Porsgrunn 290 og Siljan 40.000 kroner.

– Vi skal fortsette registreringsarbeidet og gjennomføre enkle tiltak for syklister fremover. Derfor oppfordrer vi innbyggerne til å komme med innspill på steder vi kan gjøre det enklere for de som sykler, sier samferdselsplanlegger Turid M. Leikvoll i Skien kommune.

Har du forslag på steder vi kan gjøre det enklere for syklister, send innspill om det til Turid M. Leikvoll på epost: TuridMarie.Leikvoll@skien.kommune.no

I Porsgrunn kommune: Tom.H.Eikeng@porsgrunn.kommune.no