Nå er det igjen duket for den årlige, globale dagen for å feire vintersykling og her i Grenland kan du både i Porsgrunn og Skien få en kjapp sjekk av sykkelen, litt varm drikke og kanskje en liten overraskelse.

-Vi kommer til å stå med stand ved Hammerkrysset og på Smieøya fra kl 06:30 til 08:30, så her er det bare å svinge innom for en sykkelsjekk og en sykkelprat, sier en entusiastisk Rikke Philippi, kampanjeleder for miljøvennlige reiser i Bypakke Grenland.

Dagen blir markert for tredje gang her i Grenland i år. Vi har hentet inspirasjon fra Nord-Amerika der ildsjeler har dratt i gang en verdensomspennende vintersykle til jobb-dag. Dette er en vennlig konkurranse, både mellom land og byer, og du kan være med å sette Grenland på vintersyklingskartet med å registrere deg på den internasjonale siden  http://winterbiketoworkday.org/  .

Sykling gir betydelige helsegevinster

Forskning fra Storbritannia viser at aktiv reisevei på sykkel halverer risikoen for kreft og hjertesykdom  https://www.dagbladet.no/nyheter/sykling-til-jobb-halverer-risikoen-for-kreft-og-hjertesykdom/67500876 . I følge en tidligere rapport fra  Transportøkonomisk institutt  vil en økning på landsbasis på 100 000 syklister føre til en besparelse for samfunnet på hele tre milliarder i året. Det gir også fordeler for bedrifter i form av mindre sykefravær og økt verdiskapning (http://www.syklistene.no/syklopedia/trening-og-helse/helsegevinster-ved-sykling/ ).

Vær forberedt

Syns du det høres skummelt ut med sykling på snø og is? Da kan du finne gode tips til vintersykling i denne artikkelen hos Aftenposten . Og dersom du trenger litt mer inspirasjon kan du godt ta en titt på denne artikkelen hos Bergen kommune der sykkelsjefen gir sine beste råd for  vintersykling  .

Vi håper å se nettopp DEG på sykkel eller til fots enten ved Hammerkrysset eller på Smieøya fredag 8. februar 2019!