Nå er det igjen duket for den årlige, globale dagen for å feire vintersykling og her i Grenland kan du både i Porsgrunn og Skien få en kjapp sjekk av sykkelen, litt varm drikke og kanskje en liten overraskelse fra Syklistenes landforening avd Grenland og Bypakke Grenland.

-Vi kommer til å stå med stand der gang- og sykkelveien deler seg til Moflata og Klosterøya på Gråtenmoen i Skien og der undergangen fra Hovenga møter Storgata, ikke så langt fra Teknikergata i Porsgrunn. Fra kl 06:30 til 08:30 er det bare å svinge innom for en sykkelsjekk og en sykkelprat, sier en entusiastisk Rikke Philippi, kampanjeleder for miljøvennlige reiser i Bypakke Grenland.

Dagen blir markert for fjerde gang her i Grenland i år. Vi har hentet inspirasjon fra Nord-Amerika der ildsjeler har dratt i gang en verdensomspennende vintersykle til jobb-dag. Dette er en vennlig konkurranse, både mellom land og byer. Bli med å sette Grenland på vintersyklingskartet med å registrere deg på den internasjonale siden  http://winterbiketoworkday.org/  .

Sykling gir betydelige helsegevinster

Forskning fra Storbritannia viser at aktiv reisevei på sykkel halverer risikoen for kreft og hjertesykdom  https://www.dagbladet.no/nyheter/sykling-til-jobb-halverer-risikoen-for-kreft-og-hjertesykdom/67500876 . I følge en tidligere rapport fra  Transportøkonomisk institutt  vil en økning på landsbasis på 100 000 syklister føre til en besparelse for samfunnet på hele tre milliarder i året. Det gir også fordeler for bedrifter i form av mindre sykefravær og økt verdiskapning (http://www.syklistene.no/syklopedia/trening-og-helse/helsegevinster-ved-sykling/ ).

Vær forberedt

Syns du det høres skummelt ut med sykling på snø og is? Da kan du finne gode tips til vintersykling i denne artikkelen fra DinSide. Og dersom du trenger litt mer inspirasjon kan du godt ta en titt på denne artikkelen hos Bergen kommune der sykkelsjefen gir sine beste råd for  vintersykling  .

Vi håper å se nettopp DEG på sykkel eller til fots enten ved Hammerkrysset eller på Smieøya fredag 8. februar 2019!