I mai startet Bypakke Grenland ordningen for utlån av elsykler via Skien og Siljan Bibliotek.

Etterspørselen har vært stor, så stor at bystyret i Skien bevilget 200.000 kroner til kjøp av sju nye sykler. Dermed ble ordningen utvidet til bibliotekene ved Gulset og Klyve i september, samt tre nye sykler til biblioteket i Skien.

Flere sykler i Grenland

-Elsyklene på biblioteket gjør det mulig å teste ut en elsykkel over hele fem dager. Antall syklister er økende i Grenland. En positiv opplevelse med elsykkel kan bidra til at denne positive utviklingen fortsetter, sa Robin Kåss.

Bibliotekar Astrid Thorsteinsen ved Porsgrunn bibliotek har selv tre års erfaring med elsykkel.

Byttet ut bil med sykkel og buss

-Før jeg fikk elsykkel pleide jeg alltid å kjøre bil til jobb.  Nå sykler jeg fra april til september – fra Jønnevald i Skien til sentrum i Porsgrunn, ca. 15 kilometer, forteller hun.

– De 40 minutter er bare moro, jeg er kjempefornøyd med elsykkelen. Må jeg handle på vei hjem er heller ikke det et problem, bæreposer med mat i kurven på elsykkelen er noe ganske annet enn en på en vanlig sykkel.

Thorsteinsen sykler ikke om vinteren. Da har hun byttet ut bilen med buss, P6 og M1.

Med de valgene sparer jeg kostnader og miljø – og jeg får god helse med sykkelturene, sier hun.

Ved utlån av elsykler på bibliotek ønsker man å styrke biblioteket til et samlingspunkt og noe mer enn «bare bøker».  Det å velge bibliotek som utlånssted gjør også at låner slipper å utsettes for noen form for kjøpepress etter å ha testet elsyklene.

15 elsykler til sammen lånes ut i Grenland

Til sammen er 15 elsykler til disposisjon ved bibliotekene i Grenland. Syklene kan du se og bestille på bypakka.no