Han er opptatt av at flere begynner å gå eller sykle til jobben. Han viser til en undersøkelse som er utført for Bypakke Grenland i 2012.

– Når 23 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer i at de vil vurderer å gå eller sykle til jobb dersom det blir bedre sykkelstier, har vi et godt utgangspunkt. Min forventning til bypakka er blant annet at vi får færre biler på veien, og at de som har mulighet til det, lar bilen stå. I et folkehelseperspektiv er dette et vinn-vinn-prosjekt, mener Porsgrunn-ordføreren.

– Sykler eller går du selv til jobb?

Øystein Beyer

– Ja, nesten alltid. Jeg bor 4,5 kilometer fra kontoret mitt, så jeg får mye gratis trim. Noen dager sykler jeg, andre dager går jeg. Det er veldig bra for helsa til en som snart blir 65 år. Kona og jeg tok et valg for noen år siden: Vi bestemte oss for å bare ha én bil, forteller Øystein Beyer.

Han ønsker at de som kan, velger den sporty løsningen, noe som vil føre til mindre biltrafikk.

– Da blir fremkommeligheten bedre for småbarnsforeldre og de som virkelig trenger bilen.

Han mener at bypakka gir muligheter til å utbedre flaskehalser i trafikken, utvikle kollektivtilbudet og ikke minst: Gjøre det triveligere i bymiljøene.