Det siste året har Grenland brukt belønningsmidler fra staten som følge av arbeidet med Bypakke Grenland for å bedre busstilbudet, og få flere til å ta seg en bilfri dag. Hele 35 % av den ordinære driften dekkes av belønningsmidler. Dette har kommet beboerne i Grenland til gode i form av flere avganger og billigere reiser. Også holdeplassene har fått en oppgradering, og alle nye holdeplasser tilpasses universell utforming. Nærmere 64 % av Grenlands befolkning bor mindre enn 500 meter fra en bussholdeplass, og nesten halvparten av oss har et kollektivtilbud med minst fire avganger i timen. Metrobussene har morgen og ettermiddag avganger så ofte som hvert 10. minutt noe som kanskje gjør valget enklere for flere.

Gule busser – grønt miljø

Du har kanskje sett dem – de er vanskelige å gå glipp av – de nye, gule bussene i Grenland. Over halvparten av busstrafikken i Grenland går nå med busser som går på biogass. Biogass er 100% fornybart og gir de laveste utslippene av biodrivstoffene som er tilgjengelig på det kommersielle markedet i dag. De nye bussene gir bedre sikkerhet og økt kapasitet da flere av bussene er lengre og med flere sitteplasser enn dagens busser. Rullestoler og barnevogner har fått bedre plass, sykler kan festes bak på bussen og sikkerhetsbelter gir økt trygghet for passasjerene. Nye informasjonsskjermer om holdeplass er på plass, og i tillegg vil en stemme opplyse om neste holdeplass. De nye bussene har også mindre innvendig støy.

Bedre nattilbud i helgene

Grenland er jo kjent for å ha mye konserter og andre aktiviteter på sommeren, og Wrightegaarden er i full gang med årets konserter, i tillegg til Parkjazz, museer og festivaler. Gledelig nyhet er at Metrobussene nå også går som som nattbuss i helgene, og det til vanlig takst. Det betyr at verdikort og periodekort også kan brukes på nattbussen. I tillegg går bussene oftere natt til lørdag og natt til søndag, som gjør at det er lettere å ta bussen hjem etter en hyggelig kveld. Så, nå er det all grunn til å la bilen få kveldsro mens du nyter sommeren i Grenland.

I tillegg er det avganger fra Langesund mandag til torsdag kl 23:15 over Sundby og 23:45 over badeparken, så nå kan sommerlivet i Langesund nytes enda litt lengre uten at det er nødvendig med bil. Søndagene går avgangen kl 23:15 over Sundby.

Mer informasjon om passasjerstatistikk kan finnes på Telemarksbarometeret .