Bente Lill Svendsen (58) begynte å sykle aktivt for ca. 4 år siden da datteren trengte bilen for en periode.

– Jeg har alltid likt å sykle. Med sykkel oppdaget jeg at alt ble mye lettere:

– Jeg slipper å finne parkeringsplass, jeg får frisk luft til og fra jobb, og jeg kan parkere trygt på jobb i kjelleretasjen.

Hun jobber som renholder i ISS og har Kjølnes skole og NRK som arbeidsplass. I NRK har hun holdt rent i 32 år, og er godt fornøyd med at de flyttet til sentrum.

– Fra Gråten i Skien til Kjølnes og Porsgrunn sentrum slipper jeg bakkene opp Borgeåsen hvor NRK holdt til tidligere, sier hun.

– Hvorfor ønsker du å teste ut vintersykling?

– Rent praktisk er det vanskelig å finne parkering i sentrum. Helsemessig er det bra, og litt kulde er jeg ikke redd for.

Hun starter kl. 05 om morgenen.

– På den tiden er det lite biler og jeg har stort sett sykkelvegene for meg selv. Når snøen kommer skal jeg sykle forsiktig. Jeg har blitt fortalt at med gode piggdekk på sykkelen er man tryggere enn å bruke beina på de glatteste dagene.

Bente opplever at det å komme ut om morgenen gjør godt. Med 32 år i rengjøringsyrket er god rygg viktig, noe hun opplever at syklingen gir, sammen med annen trening.

– Å handle dagligvarer er også lettere med sykkel. Sykkelen står alltid lett tilgjengelig med kurv, da slipper jeg å bruke bilen til korte reiser.

– Du er ikke redd for å falle av sykkelen på glatta?

– Jeg sykler alltid forsiktig, betrygger Bente.

Ønsker du også å teste piggdekk kan du lese mer om hvordan du søker her.