«Kongen av sykkel» kaller hun Michel Fouler som gjennom opplæringsprogrammet «Alle barn sykler» i over 20 år har fått barn og unge til å bli glad i, og flinke til å sykle.

Sikker skolevei – også om vinteren

Selv om vinteren tenker Flatlandsmo det er trygt å sykle til Stridsklev skole.

– Vi har gode vedlikeholdte gang- og sykkelveger, og det er flatt landskap rundt skolen. Barna bruker piggdekk og de har hjelm. Å sykle i all slags vær gir god motorisk ferdighet. Et fall på sykkel har vel de fleste opplevd, sier rektoren.

Opplæring i stell av sykkel er viktig. Her Michel Fouler med elevene Jonathan Klemmetsen Kristiansen og Abdi Mohamed Mahamud.

Gratis piggdekk

Bypakke Grenland og organisasjonen På Sykkel i Telemark ved Michel Fouler satt inn et ekstra støt for å fremme vintersykling frem mot jul i år. Det ble satt piggdekk på sykler til elever ved barneskoler i Skien og Porsgrunn. Elever som ikke hadde piggdekk, kunne få låne gratis dekk. Opp mot 300 elever fikk dette.

Anniken Flatlandsmo sykler også til jobb, fra vestsiden i Porsgrunn til Stridsklev, ca. 2 mil til sammen.

– Min sykkelsesong starter i april og varer til ut i oktober, sier hun. Jeg vintersykler ikke på grunn av mørket og glatta, medgir hun.

Et godt samarbeid 

Hun er glad for det gode samarbeidet hun har hatt med Michel opp gjennom årene ved ulike skoler.

– Han maser litt, men det er bra, da skjer det noe, sier hun med et smil.

– Vi som jobber i skolen er med, mens Michel bidrar med kompetanse og medhjelpere for å gjennomføre ulike sykkeltiltak, avslutter rektor Anniken Flatlandsmo.

VINTERSYKKELDAGEN: På fredag markerte 30 elever ved 4 og 5 klasse ved Stridsklev skole den internasjonale Vintersykkeldagen. Elevene lærte hvordan bremse og svinge på glatta. De som ikke hadde piggdekk på sykkelen, fikk få låne dette. Dagen inkluderte sykkeltur og avslutning med varm kakao.