– Det går på kutting av rør og påsveising av klammer for montering av senkekasse. Dette er dykkerarbeid, forteller Morten Ødegaard, prosjektleder i Porsgrunn kommune.

Fundamentet – senkekassa på plass uke 40

– Parallelt setter de sammen senkekassen på lekteren, noe som innebærer å montere veggforskaling på en tykk stålplate som har utsparinger for de ni pelene. Senkekassen skal deretter heises på plass, og da må dykkerne tilbake for å sveise på plater rundt rørene slik at den blir tett. Først da kan kassen tømmes, og arbeidet med armering kan begynne, forklarer han.

Det må være minst fire personer i et dykkerlag.

Etter planen skal senkekassen heises på plass mandag uke 40, og arbeidet med tetting skal starte rett etterpå.

Bruelementer på plass i januar

Hovedframdriftsplanen er at montering av bruelementene vil starte i slutten av januar 2025, og ferdigstilles tidlig i mars. Klaffene monteres i begynnelsen av mai 2025.

– Det er nok spesielt arbeidet med forskaling, armering og støp av søylene ute i elva, med sin særegne form og ni meter høyde, som vil bli godt synlig for publikum, sier Morten Ødegaard.

Ferdig i juli 2025

Gang- og sykkelbrua fra Reynoldsparken og over til Storvegen på Vestside er et bypakkeprosjekt som etter planen skal stå ferdig 8. juli 2025.

Illustrasjon: Consto / Degree of Freedom