-I oktober kjøpte jeg meg en elsykkel. Etter det tok det tre måneder før jeg brukte bilen, forteller Dag Gulliksen, rådgiver ved DPS Skien Psykiatrisk distriktsklinikk.

Gulliksen var en av de godt og vel 40 ansatte ved sykehuset som benyttet seg av bypakkas tilbud om å gjøre klar sykkelen for våren. Han trengte hjelp til å skifte fra piggdekk til sommerdekk.

Rask kobling fra bil til sykkel

-Jeg var overrasket over hvor fort hjernen koblet fra bil til sykkel, og at dette fort ble lystbetont, sier han, som sykler med elsykkel fra Gulset til sykehuset daglig.

Han forteller at sykkelen også brukes til fritidsaktiviteter.

Sykehuset Telemark_Dag Gulliksen_Birgitte Finne Høifødt (3) - Kopi

-Det beste ved å sykle er at jeg får frisk luft om morgenen, det er en god start på dagen rett og slett. Med elsykkel kommer jeg lett opp bakkene på vei hjem, og jeg velger selv hvor svett jeg vil bli. Sykkelen gir også en stor frihet, sier Gulliksen.

Populær sykkelsjekk

Med hjelp av Michel Fouler fra «Alle barn sykler», sykkelreparatøren Johannes Flaathen og Alexander Fahlström fra elsykkelbutikken Scushi blir dekk skiftet og pumpet, sykkelkjeder smurt, gir sjekket og justert.

Astrid Brynemo var også en av sykehusets ansatte som hadde glede av gratis sykkelsjekk:

-I år har jeg også syklet på vinteren, mye på grunn av at jeg trenger trening på grunn av Bekhterevs sykdom. Det gjør meg godt å være i bevegelse. En annen bonus er at jeg slipper å betale i bommene når jeg sykler fra Gråten og til jobb.

Kom i gang tidligere med sykkelsesongen

-Med bilkjøring og kø tar det nesten like lang tid til jobb med sykkel som med bil. De minuttene jeg sykler får jeg dessuten løst mange verdensproblemer, ler Brynemo.

Liv Tvedt på arbeidsmedisin ved sykehuset forteller hun kom litt tidligere enn planlagt i gang med sykkelsesongen:

-Med bypakkas tilbud om sykkelsjekk fristet det å slå til. Jeg bor på Klosterskogen og har kort vei til jobb. Å sykle oppleves som mindre stressende enn bil. Det er en vinn-vinn aktivitet, både for meg og miljøet, sier Tvedt.

De neste dagene skal Bypakke Grenland holde vårsjekk hos Skagerak Energi og Kemneren i Grenland, samt Grenland Næringspark og Pasientreiser på Nenset.