Responsive image

AutoPASS-avtale

Har du AutoPASS-avtale fra et annet bomselskap oppnår du alle fordelene som nevnt nedenfor, og du trenger ikke å foreta deg noe ekstra. 

Om du ikke har AutoPASS-avtale kan du tegne det her .

Bypakke Grenland er ikke utsteder av AutoPASS-brikker. Du kan  inngå avtale  med E18 Vegfinans Vestfold AS som utsteder AutoPASS-brikker og tilbyr etterskuddsfakturering av passeringer. Du må betale et depositum på 200 kroner for brikken. Det får du tilbake hvis du sier opp avtalen og returnerer brikken. Fra den dagen du har tegnet avtale med bomselskapet gjelder rabatten - selv om du ikke har fått brikken i posten (kan ta opp til 14 dager). 

Er du forflytningshemmet kan du få fritak. Har du allerede en AutoPASS-avtale og handikapbeviset er registrert, trenger du ikke å foreta deg noe. Har du ikke AutoPASS-avtale fra før må du først opprette avtale, for så å gå inn og søke via min side. For å få fritak må du ta kopi av begge sider av handikapbeviset. Fritaket gjelder kun i bomringer, og ikke i andre bomstasjoner, f.eks. de som er på E18. Kommunenes servicesentre (Porsgrunn, Skien, Siljan) kan bistå ved spørsmål om dette. 

Har du ikke mulighet til å søke elektronisk, kan du søke på papirskjema som kan hentes på servicesentrene.

Spørsmål om AutoPASS kan også besvares av Vegfinans på tlf 32 80 82 70.

Kjøretøy med fire tall og registrering

Nettsiden til Vegfinans godtar kun kjøretøy med kjennetegn som består av to bokstaver og fem tall som er vanlige på norske skilt. For traktorer og andre kjøretøy med fire siffer må du først tegne avtale på  www.e18vestfold.no  og gi Vegfinans beskjed om hvilken bil med fire siffer som skal registreres på avtalen. Dette kan gjøres ved å opprette sak på " min side ". Vegfinans vil helst at kunden skal opprette sak på «min side» i stedet for å ringe, men bomselskapet kan også legge det til over telefon.

Dersom et kjøretøy ikke har registreringsnummer kan bomselskapet ikke kreve inn bompenger og er da fritatt.

Rabattordninger i Grenland med elektronisk brikke i bilen:

  • 10% rabatt
  • Det betales for kun én bompassering per time uansett hvor mange bommer du kjører gjennom (uten brikke betaler du for hver enkelt passering)
  • Månedstak/passeringstak:Du betaler for maks 60 passeringer, utover dette kjører man gratis. Dette gjelder kun for lette kjøretøy.
  • Elbiler og Hydrogenbilder med HY-skilt kjører gratis (må registreres hos bombrikkeselskapet)
  • Forflytningshemmede med handikapbevis kjører gratis (handikapbeviset må registreres hos bombrikkeselskapet. Se nærmere informasjon ovenfor)

Brikken kan også brukes i Skandinavia som på Svinesundbroen, Øresundsbron og Storebæltsbroen, samt enkelte fergesamband.

Brosjyre om AutoPASS og bombrikke kan du laste ned her: 

Autopass-ver3.pdf 726,25 kB

 

Hva betyr statuslysene?

Signallys

Videokamera  lyser dersom du ikke har brikke eller om du befinner deg utenfor kjørefeltet. Bilen din er registrert og regning sendes.
Hvitt signal  på din etterskuddsavtale betyr at forfallsdato er passert. For kunder med avtalegiro gis hvitt signal når trekket er sendt.
Grønt signal  betyr gyldig passering med AutoPASS-avtale.

 

Har du bestilt brikke, men ikke mottatt den?

For at avtalen skal være registrert må du ha klikket på linken i tilsendt e-post fra Vegfinans og lagt inn registreringsnummeret. For å være sikker på at avtalen er aktiv kan du logge deg inn på dine sider hos Vegfinans E18 Vestfold ( https://e18larvik.csautopass.no/csn/gnt.html ). Er avtalen aktiv gjelder alle fordelene selv om du ikke har mottatt brikken.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 26. mars 2018 - Administrator User

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland