Responsive image

Ta sykkelen fatt i Grenland. Så gjør du både kroppen og miljøet en tjeneste.

Sunt for alle

Forskningen mener det tar 21 dager å danne en vane, god som dårlig. Vi slår et slag for de gode, og utfordrer deg til å danne en ny vane: Ta sykkelen eller beina fatt til jobben. Vi tør å påstå at det gir hverdagen et løft.

   

Jada, vi bor i et land med karakteristiske årstider. Og nettopp derfor er vi verdensmestre i utstyr. Skikkelige klær og en god sykkel med plass til både barn og veske er det beste utgangspunktet for en fin start på arbeidsdagen. Eller - hvis du foretrekker å gå - så handler det om å ta på seg noen skikkelig gode sko.

Kanskje kan du bruke noen av de pengene du sparer på å gi bilen fri til å kjøpe skikkelig utstyr?  Det gir en mye hyggeligere opplevelse av turen.

   

Bra for deg, godt for Grenland

Gange og sykling er hundre prosent sunt for kroppen, både den fysiske og psykiske delen. I tillegg er det også hundre prosent miljøvennlig. Ingen giftige utslipp, kun bruk av menneskelig energi som igjen generer ny energi.

Ta deg tid til å danne en ny vane. Og ta deg tid til å dele den med familien. Du og barna er tett på omgivelsene når bilen har fri. Og med utbyggingen av gang- og sykkelveier er dette er trygt alternativ med plass til utfoldelse.

Her finner du mer om satsingen på gange/sykkel i Grenland.

Som en siste gulrot for gange og sykkel: Du forbrenner to ganger så mange kalorier ved rolig gange som ved å sitte stille i bilen. Og med rolig sykkel? Tregangen - minst!

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 15. september 2016 -

Fordeler med å gå/sykle:

  • Du blir litt sunnere
  • Deretter blir du enda litt sunnere
  • Til sist vil du helst sykle og gå - fordi det blir en sunn vane