Responsive image

Finn noen å kjøre sammen med til jobb. Ikke bare er det hyggelig, det gjør også at du kan dele på kostnaden ved å kjøre bil.

Kjør sammen til jobb

Tør du å regne på hva hver kjørte bilkilometer koster? Vel, hvis du samkjører noen ganger i uka kan du unne deg en ekstra god biff på lørdagskvelden. Og gjerne invitere gjester - uten at du merker det på lommeboka.

   

I gjennomsnitt koster hver kjørte kilometer 6,89 kr. Gir du plass til ekstra passasjerer, kan stemningen i bilen bli høy når dere snakker om sparte bilutgifter!

Samkjøring er den nye formen for privat kollektivtransport. Ifølge trendanalytiker Ståle Økland er vi på veg mot et samfunn der vi kjøper delebil. Altså ikke en bil i deler, men at man deler på en bil. Noe å tenke på?

   

Samkjøringstips!

Samkjøring er enkelt, så lenge du finner en å kjøre med og dere er enige om retningen. Og regningen. Kanskje er naboen en opplagt kandidat, eller du må ut av den sosiale komfortsonen og få en samkjører utenfor bekjentskapskretsen? Ingenting å tape, kun nye impulser å vinne!

Skap en ”snakkis” dersom du leter etter en samkjører. Begynn på jobben, det kan være kolleger som bor din vei og som gjerne vil ta en fellestur med deg. Sosiale medier er også en opplagt kanal for samkjøring, både for å finne noen å dele bilturen med og for daglig planlegging.

   

Tenk kreativt

Mye kjøring av unger til fritidsaktiviteter? Fyll bilen med halve fotballaget da vel, og avtal samkjøring neste gang det er stevne i nabokommunen. Utenbys møte i neste uke? Legg ut en invitasjon til samkjøring på sosiale medier, og all vegetasjon i hele Grenland vil takke deg. I tillegg får du kanskje tatt opp tråden med en gammel venn i samme slengen.

Samkjøring er å tenke ut av egen garasje. Det er godt for miljøet, og godt for Grenland!

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 23. oktober 2015 -

Fordeler ved samkjøring

  • Sparer penger/reduserte transportutgifter
  • Sosialt
  • Miljøvennlig