Responsive image

Bruk reisetiden

Savner du tid til deg selv, eller kunne du tenke deg å gjøre unna litt av jobben allerede på vei til jobb? Kanskje er du litt trøtt, og skulle ønske deg 15 minutter mer på øyet. 

Syns du det er kjipt å sette deg i en kald bil for å bli stående i kø? I så fall kan bussen være med på å gi deg merverdi i form av 15 minutter ekstra søvn eller at du får unna de første jobbe-postene. Eller kanskje vil du bare koble litt ut og nyte litt tid som er bare din. I tillegg har Grenland Norges billigste periodebilletter med 400 kroner for voksne, og 300 kroner for alle andre.

Kanskje naboen kjører, eller at en kollega kjører forbi på vei til jobb. Da er det jo gode muligheter for å være sosial og få en hyggelig prat på vei til jobb. Samkjøring regnes også som en bilfri dag, og bidrar til at det blir færre biler på veiene og bedre luft for alle i Grenland. 

Vi har i vinter vært ute og snakket med folk som sykler også på vinterstid. Når vi spør dem hvorfor de vintersykler er det tre punkt som skiller seg ut: de gjør unna treningen til og fra jobben og har ettermiddagen fri i tillegg til å komme i bedre form og være mer opplagt på jobb. De får til å bearbeide arbeidsdagen og "legge den fra seg" på vei hjem. Mange sier at de totalt sett bruker kortere tid enn dersom de skulle tatt bilen, stått i kø og lett etter parkering.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 01. mars 2017 - Rikke Philippi

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland