Responsive image

Ekstra lurt å velge bilfritt til jobb

Det kan lønne seg litt ekstra å velge bilfrie alternativer når du skal til jobb fra 3. september.  Da kan både du og bedriften vinne fine premier! Hovedpremiene i år er elsykkel og en lunsjkonsert med Operagutta.

Visjonen til Min bilfrie dag er å få flest mulig til å velge et bilfritt alternativ til jobbreise minst én gang i uka. Nå oppfordrer vi arbeidsplassene i Grenland til å ta utfordringen! I potten ligger mange flotte premier som elsykkel, show med Mogeno og Norges lykkeligste og en real lunsjkonsert med Operagutta .

   

Bli med?

Å velge bilfrie alternativer til og fra jobb er lurt av flere årsaker: Det er bra for miljøet, det reduserer køene i Grenland og det gir deg en helsegevinst – i alle fall hvis du velger å gå eller sykle til jobb.

I fire uke fra i høst er det imidlertid ekstra lurt å bilen stå. Er du heldig, kan du vinne en elsykkel og arbeidsplassen din vinne konsert med Operagutta!

En rekke private og offentlige organisasjoner i Grenland er allerede med på moroa: 3. til 28. september skal det konkurreres om å ha flest mulig bilfrie reiser til og fra jobb. Du kan sykle, gå, svømme, bruke sparkesykkel, ta bussen, ha hjemmekontor eller kjøre med en kollega – alt teller, så lenge du parkerer din egen bil til og fra jobb.

Høres dette ut som noe dere kunne tenke dere å være med på? Kontakt Rikke på rikke@bypakka.no  og registrer bedriften i nettverket.

For de som er ansatt i en bedrift som allerede er registrert, kan de gå inn og melde seg på konkurransen her .

   

Konkurranseregler

Det konkurreres i to til tre klasser (dersom det blir færre enn 5 bedrifter i hver klasse slås klassene sammen): Bedrifter med flere enn 100 ansatte, bedrifter med 20-100 ansatte og bedrifter med færre enn 20 ansatte. I alle klasser er premien den samme: En lunsjkonsert med Operagutta.  Vinneren kåres snarlig etter konkurransens slutt. Deltakelse forutsetter at bedriften er registrert som Min bilfrie dag bedrift. Det kan man gjøre ved å kontakte  rikke@bypakka.no  for å registrere seg. Bilfri dag aktivitet registreres i portalen som dere finner her .

   

Bli bilfri dag bedrift

Dersom bedriften du jobber i ikke er med i nettverket Min bilfrie dag, kan dere kontakte kampanjeansvarlig Rikke Philippi. Min bilfrie dag tilbyr ferdiglaget informasjon til ansatte om kampanjen. Konkurranser med fine premier, som denne. Gratis profileringsmateriell. Et nettverk av konkurrerende "min bilfrie dag" bedrifter. Så langt det lar seg gjøre tilbyr vi også enkel vinter- og vårklargjøring av sykler på deres arbeidsplass. Bedriften forplikter seg til at ledelsen går foran med et godt eksempel og på sin måte tar en bilfri dag i uka. At bedriften tilrettelegger og motiverer egne ansatte til å ta en bilfri dag hver uke. Dere må også signere en avtale mellom kampanjen og bedriften, og være villig til å gjennomføre reisevaneundersøkelse en til to ganger i året.

   
Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 21. august 2018 - Rikke Philippi

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland