Responsive image

VINTERSYKKELDAGEN: Til fredag markerer vi den årlige globale dagen for å feire vintersykling. I Grenland kan du både i Porsgrunn og Skien få en kjapp sjekk av sykkelen, litt varm drikke og kanskje en liten overraskelse (Foto: Birgitte Finne Høifødt).

Vintersyklingens dag

I løpet av de siste årene er antall vintersyklister doblet. 10. februar setter vi pris på vintersyklistene i Grenland.

Nå er det igjen duket for den årlige, globale dagen for å feire vintersykling og her i Grenland kan du både i Porsgrunn og Skien få en kjapp sjekk av sykkelen, litt varm drikke og kanskje en liten overraskelse.

Stand på Urædd og Tuftebygget

-Vi kommer til å stå med stand på Urædd fra ca. kl. 07:30 til 08:30 og ved Tuftebygget på Gråten fra ca. kl.14:30 til kl. 16:00, så her er det bare å svinge innom for en sykkelsjekk og en sykkelprat, sier en entusiastisk Rikke Philippi, kampanjeleder for miljøvennlige reiser i Bypakke Grenland.

I år er første gangen dagen blir markert i Grenland, og vi satser på godt oppmøte når undersøkelser viser at sykkelandelen på vinterstid nærmest har doblet seg de siste årene ( https://www.nrk.no/buskerud/flere-syklister-om-vinteren-1.13329604). Vi har hentet inspirasjon fra Nord-Amerika der ildsjeler har dratt i gang en verdensomspennende vintersykle til jobb jobben-dag. Dette er en vennlig konkurranse, både mellom land og byer, og du kan være med å sette Grenland på vintersyklingskartet med å registrere deg på den internasjonale siden http://winterbiketoworkday.org/.

Sykling gir betydelige helsegevinster

I følge en rapport fra Transportøkonomisk institutt vil en økning på landsbasis på 100 000 syklister føre til en besparelse for samfunnet på hele tre milliarder i året. Det gir også fordeler for bedrifter i form av mindre sykefravær og økt verdiskapning ( http://www.syklistene.no/syklopedia/trening-og-helse/helsegevinster-ved-sykling/)

Vær forberedt

Syns du det høres skummelt ut med sykling på snø og is? Da kan du finne gode tips til vintersykling i denne artikkelen hos Aftenposten. Og dersom du trenger litt mer inspirasjon kan du godt ta en titt på denne artikkelen hos Bergen kommune der sykkelsjefen gir sine beste råd for vintersykling.

Vi håper å se nettopp DEG på sykkel enten på Urædd eller Gråten fredag 10. februar 2017!

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 06. februar 2017 - Rikke Philippi

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland