Responsive image

VINTERSYKKELDAGEN: Til fredag markerer vi den årlige globale dagen for å feire vintersykling. I Grenland kan du både i Porsgrunn og Skien få en kjapp sjekk av sykkelen, litt varm drikke og kanskje en liten overraskelse (Foto: Birgitte Finne Høifødt).

Vintersyklingens dag

I løpet av de siste årene er antall vintersyklister doblet. 10. februar setter vi pris på vintersyklistene i Grenland.

Nå er det igjen duket for den årlige, globale dagen for å feire vintersykling og her i Grenland kan du både i Porsgrunn og Skien få en kjapp sjekk av sykkelen, litt varm drikke og kanskje en liten overraskelse.

Stand på Urædd og Tuftebygget

-Vi kommer til å stå med stand på Urædd fra ca. kl. 07:30 til 08:30 og ved Tuftebygget på Gråten fra ca. kl.14:30 til kl. 16:00, så her er det bare å svinge innom for en sykkelsjekk og en sykkelprat, sier en entusiastisk Rikke Philippi, kampanjeleder for miljøvennlige reiser i Bypakke Grenland.

I år er første gangen dagen blir markert i Grenland, og vi satser på godt oppmøte når undersøkelser viser at sykkelandelen på vinterstid nærmest har doblet seg de siste årene ( https://www.nrk.no/buskerud/flere-syklister-om-vinteren-1.13329604 ). Vi har hentet inspirasjon fra Nord-Amerika der ildsjeler har dratt i gang en verdensomspennende vintersykle til jobb jobben-dag. Dette er en vennlig konkurranse, både mellom land og byer, og du kan være med å sette Grenland på vintersyklingskartet med å registrere deg på den internasjonale siden http://winterbiketoworkday.org/ .

Sykling gir betydelige helsegevinster

I følge en rapport fra Transportøkonomisk institutt vil en økning på landsbasis på 100 000 syklister føre til en besparelse for samfunnet på hele tre milliarder i året. Det gir også fordeler for bedrifter i form av mindre sykefravær og økt verdiskapning ( http://www.syklistene.no/syklopedia/trening-og-helse/helsegevinster-ved-sykling/ )

Vær forberedt

Syns du det høres skummelt ut med sykling på snø og is? Da kan du finne gode tips til vintersykling i denne artikkelen hos Aftenposten . Og dersom du trenger litt mer inspirasjon kan du godt ta en titt på denne artikkelen hos Bergen kommune der sykkelsjefen gir sine beste råd for vintersykling .

Vi håper å se nettopp DEG på sykkel enten på Urædd eller Gråten fredag 10. februar 2017!

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 06. februar 2017 - Rikke Philippi

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland