Responsive image

VERDENS BILFRIE DAG: 22. september er verdens bilfrie dag. Et det mulig, prøv å sykle, gå eller ta bussen til jobb denne fredagen (Foto: Dag Jenssen).

Vil sette Grenland på kartet under Verdens bilfrie dag

22. september er verdens bilfrie dag, og alle i Grenland kan være med å vinne fine premier med å parkere bilen denne dagen og ta bilde av sin bilfrie reise.

Det som startet som en grasrotbevegelse i europeiske byer under oljekrisen på 70-tallet, ble i 1999 for første gang arrangert som en internasjonal bilfri dag. Den gang var det et pilotprosjekt arrangert av EU, og videreutviklet seg til det som i dag er Europeisk mobilitetsuke . Siden 2000 har dagen blitt markert som Verdens bilfrie dag.

Å velge bort bilen kan være godt både for en selv og andre i tillegg til miljøet. Fysisk aktivitet hjelper til å bearbeide dagens tanker, og mens man venter eller sitter på bussen kan en jo benytte anledningen til å glede noen andre med å sende en melding? Kanskje sette på musikk og drømmer seg bort, eller lese avisen eller en god bok.

Send bilde – vinn gave

Vi oppfordrer så mange som mulig til å velge bort bilen denne dagen, og å ta et bilde av din bilfrie reise og legge ut på enten Instagram eller på Facebook med emneknaggen #bilfrigrenland. Bildene kan også publiseres rett på vår Facebook-side. Vi trekker vinnere av 2 stk. gavekort på kinobilletter, 2x2 gavekort på billetter til Odds hjemmekamper, 1 stk. gavekort på sykkelservice, 1 stk. periodebillett på buss i Grenland, 1 gavekort på restaurant a kr 500.

Bedre for næringslivet

Vi vet det kan være vanskelig å velge annerledes hver eneste dag, men mange av oss kan klare én dag i uka. Og en dag i uka uten bil reduserer trafikken på veiene i ukedagene med 20 %. Jo flere som velger bort bilen en dag i uka, jo mindre køer for de som ikke kan det, og jo lettere blir det for næringsvirksomheten å komme frem til sine gjøremål.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 19. september 2017 - Birgitte Finne Høifødt

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland