Responsive image

Etiam consequat pretium risus, id sodales eros commodo in. Nulla id erat ac erat consequat dignissim sed id est. Integer eu turpis vitae turpis dapibus interdum. Mauris nec nisl eu odio tempus ultrices. Cras ullamcorper ligula vitae orci ultrices eget interdum erat porttitor. Integer placerat, dolor quis gravida aliquam, est mi elementum lacus, at dictum magna lectus nec elit. Proin rutrum scelerisque tempor.

Drømmer om sykkelsti langs elva

Porsgrunn-ordfører Øystein Beyer har en drøm. - En gang- og sykkelvei langs elveløpet mellom Skien og Porsgrunn står høyt på min ønskeliste.

Han er opptatt av at flere begynner å gå eller sykle til jobben. Han viser til en undersøkelse som er utført for Bypakke Grenland i 2012.

- Når 23 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer i at de vil vurderer å gå eller sykle til jobb dersom det blir bedre sykkelstier, har vi et godt utgangspunkt. Min forventning til bypakka er blant annet at vi får færre biler på veien, og at de som har mulighet til det, lar bilen stå. I et folkehelseperspektiv er dette et vinn-vinn-prosjekt, mener Porsgrunn-ordføreren.

- Sykler eller går du selv til jobb?

Øystein Beyer

- Ja, nesten alltid. Jeg bor 4,5 kilometer fra kontoret mitt, så jeg får mye gratis trim. Noen dager sykler jeg, andre dager går jeg. Det er veldig bra for helsa til en som snart blir 65 år. Kona og jeg tok et valg for noen år siden: Vi bestemte oss for å bare ha én bil, forteller Øystein Beyer.

Han ønsker at de som kan, velger den sporty løsningen, noe som vil føre til mindre biltrafikk.

- Da blir fremkommeligheten bedre for småbarnsforeldre og de som virkelig trenger bilen.

Han mener at bypakka gir muligheter til å utbedre flaskehalser i trafikken, utvikle kollektivtilbudet og ikke minst: Gjøre det triveligere i bymiljøene.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 10. januar 2013 - Pål Messenlien

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland