Responsive image

NATTBUSSEN: Etter at det ble billigere nattbuss med flere avganger benytter også flere seg av dette tilbudet. M1 til Langesund og konserter er spesielt populært. (Foto: Rikke Philippi)

Solid økning i antall bussreiser

På et år har bussene i Grenland fått en passasjervekst på 16,9 prosent. Også i sommermånedene har veksten økt sammenlignet med fjoråret.

I juni var det en økning på 11 prosent sammenlignet med passasjertallene fra 2017. Totalt var det 322 332 registrerte bussreiser denne sommermåneden. I feriemåneden juli var det 208 965 antall bussreiser, som er en økning på 14,8 prosent fra 2016.

Populær og billig nattbuss

- I sommermånedene opplever vi at nattbussen er populær, da særlig M1 til og fra Langesund i forbindelse med konserter på Wrightegaarden, sier avdelingsleder Mariann Ringsjø i Nettbuss.

I juli er det registret 2638 bussreiser med nattbussen på M1.

Tidligere var det dobbel pris på nattbussen og færre avganger. Nå tilbys nattbuss på alle metrorutene natt til lørdag og natt til søndag.  Du betaler kun ordinær takst. Periodekort og verdikort kan også brukes på nattbussen.

Farte-appen

Farte-appen ble lansert på forsommeren og er et hjelpemiddel som forenkler billettkjøp.

– Med den kan man kjøpe enkeltbillett eller 24-timers billett, og også brukes på nattbussene, sier Hilse Forberg Andersen, rådgiver ved areal- og transport i Telemark fylkeskommune og prosjektansvarlig for Farte-appen.

Appen kan og brukes til billettkjøp på ferjene i både Grenlandsfjordene og Kragerø.

Billig buss og innføring av bompenger

Årsaken til veksten i antall busspassasjerer antas å være et godt utbygd rutenett, i kombinasjon med hyppige avganger og lave priser. I Grenland reiser man med buss så mye man vil for kr. 400 i måneden, noe som er blant de billigste tilbudene i landet. Samtidig går de viktigste busslinjene i bybåndet hvert tiende minutt.

Det er også liten tvil om at Grenlands befolkning har latt seg påvirke av at bommene ble satt i drift i oktober 2016.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 09. august 2017 - Birgitte Finne Høifødt

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland