Responsive image

LITT MINDRE BIL: De ansatte ved kemnerkontoret i Grenland ønsker å bli mer aktive og parkere bilen oftere. (Foto: Birgitte Finne Høifødt)

Kemneren vil har bilfrie ansatte

-Jeg tror at «Min bilfrie dag» kan bidra til trim og til arbeidsmiljøet vårt, sier Jonas Resare kemner ved kemnerkontoret i Grenland.

Arbeidsplassen er en virksomhet med 19 ansatte som holder til i Skien.

- Vi kan stort sett oppfattes som kontorrotter. Det blir alt for lite bevegelse. Derfor prøver vi å finne på aktiviteter for å stimulere til fysisk aktivitet. «En bilfri dag» passer perfekt inn i ambisjonen om å oppmuntre til sunn og enkel trim, sier den blide kemneren.

Mange i staben har allerede satt seg noen mål. En har sluttet å kjøre de to kilometerne til jobb, og bruker sykkelen i stedet. Noen går, og den som bor lengst unna samkjører med ektemannen.

Et godt arbeidsmiljø

- I tillegg ønsker vi å ha et godt arbeidsmiljø, og vi prøver å finne på hyggelige ting. Dette med «En bilfri dag» er en aktivitet som vi kan gjøre sammen, snakke om og motivere hverandre.

Han tenker at det er positivt for arbeidsmiljøet. Det har allerede gått sport i å diskutert ulike transportalternativer.

- Vi vet at det ligger en konsertpremie i potten. Jeg har også tenkt å ha noe intern premiering i tillegg, for å hjelpe ytterligere med motivasjonen, sier Jonas Resare.

 

 

 

 

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 27. april 2016 - Birgitte Finne Høifødt

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland