Responsive image

Politikerne i Porsgrunn sier ja til ny fylkesveg gjennom byen. Dermed går det mot en løsning for Lilleelvkrysset. Trond Ingebretsen innledet debatten i bystyret.

Ja til nytt Lilleelvkryss

Politikerne i Porsgrunn har vedtatt at det skal bygges ny fylkesveg 32 Gimlevegen-Augestadvegen. Dermed går det mot en løsning for problemkrysset i Porsgrunn. 

Prosjektet er en del av Bypakke Grenland.

- Dette er en merkedag, innledet leder av utvalg for plan og kommunalteknikk i Porsgrunn kommune, Trond Ingebretsen (Ap), under debatten i bystyret.

Skjønt debatt: Politikerne kom stort sett med lovord om planene for fylkesveg 32 Gimlevegen-Augestadvegen (Lilleelvkrysset). Det er et bredt og enstemmig bystyre som sier ja til administrasjonens forslag til reguleringsplan. Deler av traseen vil bli lagt under bakken i miljøtunnel. Hovenga blir dermed skjermet for mer støy, svevestøv eller eksos.

Se video av det vedtatte vegforslaget her.

Vegplanen er en del av Bypakke Grenland, som det jobbes med å få vedtatt lokalt før sommeren.

Siden politikerne i Porsgrunn nå har vedtatt reguleringsplanen for Lilleelvkrysset, er første trinn av bypakke-raketten avfyrt, og grunnlaget for det videre arbeidet er lagt. Nå skal hele Bypakke Grenland, inkludert finansieringen, vedtas, før det fysiske arbeidet med Lilleelvkrysset kan starte.

Vegvesenet jobber allerede med forberedelser og detaljplanlegging av prosjektet slik at byggestart kan finne sted så raskt som mulig når alle formaliteter er på plass. 

Slik blir den nye fylkesvegen med forslaget som politikerne i Porsgrunn ønsker seg:

F32_sor
F32_nord
Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 08. april 2013 -

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland