Responsive image

VANT SETEBINGO: Christine Davidsen satt på et heldig sete i bussen på vei mot Skien, dermed ble hun et periodekort rikere. Her sammen med Rikke Philippi i Bypakke Grenland. (Foto: Birgitte Finne Høifødt)

Gledesdag på bussen

På den internasjonal dag for glede arrangerte Bypakke Grenland setebingo på bussrutene med et gratis månedskort som gave.

Fem busskort ble delt ut, og 300 merkelapper med sjokolade ble festet på sykler i Skien og Porsgrunn på FNs internasjonal gledesdag 20. mars.

- Vi ønsket å sette pris på dem som lar bilen stå. På den internasjonale dagen ønsket vi å gi en ekstra oppmerksomhet til dem som reiser miljøvennlig, sier Rikke Philippi, kampanjeansvarlig i bypakka.

Motivere til å sykle

På Smieøya i Skien møtte bypakka 70 personer med komplimentskort og hjerteformede sjokolader til syklende og gående.

- Folk ble veldig glad, og synes det var hyggelig. Å bli satt pris på med komplimenter som «du gjør en forskjell, du er betydningsfull» er med på å motivere til ekstra å sykle.

Flere tar bussen

Bruken av buss i Grenland har økt med 26 posent fra januar til februar. Passasjerveksten i 2016 viser en økning på 12 prosent, sammenlignet med 2015. Oftere avganger og billigere billetter har ført til at stadig flere setter bilen hjemme og velger, buss, sykkel eller beina.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 21. mars 2017 - Birgitte Finne Høifødt

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland