Responsive image

Pressekonferanse 5. juni.

Nå er det opp til politikerne!

Neste uke starter den lokalpolitiske behandlingen av Bypakke Grenland.

Torsdag 13.6 møtes nemlig formannskapene i Porsgrunn, Skien, Bamble, Siljan og fylkesutvalget. Formannskapene behandler den konkrete planen for Bypakke Grenland. Med dette kommer mange års arbeid til endelig politisk behandling.

- Med Bypakke Grenland har vi har en unik mulighet til å løfte Grenland gjennom en investering regionen ikke har sett maken til. Nå er det opp til oss politikere. Det er nå det gjelder! sier leder for den politiske styringsgruppa i Bypakke Grenland, fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Prinsippene for bypakka har politikerne allerede vedtatt: At den skal bompengefinansieres, og i grove trekk hva den skal inneholde. Det skjedde i 2010 og 2011, i behandlingen av konseptvalgutredningen og mulighetsstudiet.

Her finner du alle prosjektene som vurderes som del av Bypakke Grenland.

Nå er det konkretiseringen av planene som er på bordet: Hvor bommene skal stå, hva satsene skal være, og hvilke prosjekter man konkret skal bruke pengene på. 

- Vi har så lett for å henge oss opp i detaljer. Jeg vil løfte debatten! De tingene som folk melder inn til meg av bekymringer – nå har vi mulighet til å gjøre noe med det, uttalte Skien-ordfører Hedda Foss Five under en pressekonferanse i forbindelse med det politiske saksframlegget. 

På pressekonferansen var ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer, klokkeklar på at grunnlaget for en avgjørelse er det aller beste:

- Denne saken har vært grundig forberedt i lang tid. Bypakke Grenland er overmoden - nå må vi ta en beslutning!

For at Bypakke Grenland skal gå videre til behandling i Stortinget, må de fire by- og kommunestyrene i Skien, Porsgrunn, Siljan og Bamble og Telemark fylkesting fatte likelydende vedtak.

Les mer om framdriften for Bypakke Grenland her.

   
Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 29. august 2013 -

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland