Responsive image

Venter på morgenbussen

Bussløft gir buss-vekst

Å busse i Grenland blir stadig mer populært. Ikke minst har de voksne nå funnet vegen til nærmeste busstopp. 

Tidenes bussløft i Grenland bærer frukter. Både unge og eldre setter pris på lavere billettpriser og hyppigere avganger.

Kutter prisene på bussreiser

Bussene går oftere

Særlig blant voksne er økningen stor. Over dobbelt så mange (115%) i denne gruppen har kjøpt periodekort så langt i år, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

- Dette er veldig gledelig. Veksten er markant, og viser tydelig at flere tar bussen når forholdene legges til rette, sier markedsdirektør Trond Myhre i Vestviken kollektivtrafikk.

60 000 på to måneder

Slår vi årets to første måneder sammen, er den totale passasjerveksten på nesten 10 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

I tall betyr det over 60.000 flere passasjerreiser i årets to første måneder, og at bussene totalt har stått for 677.879 passasjerreiser så langt i 2014.

Kraftig vekst for alle

- Det tar tid å innarbeide et nytt busstilbud, men det er tydelig at folk i Grenland setter pris på endringene som er gjort. Nå venter vi i spenning på utviklingen de neste månedene, sier Myhre.

Periodekortet for UngVoksen kan også vise til en kraftig vekst (55 prosent). Totalt har salget av periodekort, uansett type, økt med 35 prosent i årets to første måneder i forhold til samme periode i 2013.

For ruteinformasjon, priser og mer, se vkt.no

Belønningsmidler gir resultater

Bussløftet i Grenland finaniseres gjennom de 215 millionene som Bypakke Grenland-kommunene har fått i belønningsmidler fra staten.

Midlene skal bidra til å dreie folks reisevaner fra bil til kollektiv, gang og sykkel, og styrker satsinga i Bypakke Grenland.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 17. mars 2014 - Kjartan Høvik

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland