Responsive image

FEIRET MED SMULTRINGER: Kjøpmann Thor Fredrik Borgersen i Rema 1000 spanderte kaffe og smultringer på ordfører, representanter fra Statens Vegvesen, Veidekke og busselskapene på åpningen av kollektivknutepunktet. (Foto: Birgitte Finne Høifødt)

Åpnet nytt kollektivknutepunkt i Siljan

- Dette er en god dag for Siljan, sa ordfører Kjell A. Sølverød som mandag åpnet det nye kollektivknutepunkt i Siljan langs fylkesveg 32.

Ekspressbussjåføren Arild Brekke ble ønsket velkommen som den første til å bruke stoppet som korter reisetiden mellom Grenland og Oslo. Fra nå av kjører Grenlandsekspressen fra denne nye holdeplassen. Det gamle ved stoppestedet ved kommunehuset er dermed flyttet til et moderne og tiltalende knutepunkt og ventested for bussreisende.

- Med periodekort fra Nettbuss betaler du ikke noe for å sitte på med ekspressbussene. Fra nyttår får P7-bussen timesavganger også på lørdager i Siljan, sa Sheik Mohammed fra Nettbuss.

Pendelruten P7 stopper her (i tillegg til de allerede etablerte stoppestedene). Fra 2018 også på lørdager med ti nye avganger.

- Prosjektet har holdt seg godt innenfor rammene på 2.8 millioner, opplyser byggeleder Turid Homme Claussen i Statens vegvesen.

Ny pendelparkeringsplass og ladestasjon

På det nye kollektivknutepunktet er et leskur er på plass, p-plass til sykler, ny pendelparkeringsplass og snart også ladestasjon for elbil.

- Etablering av nytt kollektivknutepunkt i Siljan sentrum vil bidra til mer attraktive forhold for reisende med kollektiv, sier Sølverød.

- Vi som driver dagligvarehandel i Siljan sentrum setter stor pris på denne oppgraderingen av sentrum, sier Thor Fredrik Borgersen i Rema 1000. Butikken Spar og Rema 100 ligger tett ved knutepunktet.

Spar miljøet. Last ned en pdf

Publisert: 28. november 2017 - Birgitte Finne Høifødt

Fakta Bypakke Grenland

  • Totalt skal det investeres 2,67 mrd. kroner
  • Prosjektene omfatter veg, buss, gang/sykkel, trafikksikkerhet og bymiljø
  • Målet er å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
  • Bypakke Grenland skal bl.a. finansieres med bompenger. Les mer om bompenger.

Se flere fakta om Bypakke Grenland